frequentie stoorzender waar is het voor?

Wat is een frequentiestoorzender en waar is het voor?

Vandaag gaan we het hebben over wat een frequentie stoorzender, waarin wordt uitgelegd hoe het werkt en welke oplossingen er momenteel bestaan ​​op het gebied van beveiliging voor de bescherming van gezinnen, onze huizen en bedrijven.

Laten we beginnen met in een paar woorden samen te vatten wat een frequentiejammer is, ook gezegd Jammer telefoon of gewoon Jammer: het is een apparaat waarmee je de verzending van radiogolven remmen en onderbreken van het ene apparaat naar het andere, waardoor de communicatie, bijvoorbeeld tussen mobiele telefoons, effectief wordt onderbroken.

In de praktijk zendt een frequency jammer radiogolven uit die gesynchroniseerd zijn met de frequenties van de signalen die je wilt storen, dus er is niet één jammer in de wereld die alle soorten bestaande frequenties kan remmen, maar afhankelijk van het gebruik dat je voor ogen hebt. om dit te doen, is het noodzakelijk om het apparaat te kennen waarvan u de juiste werking wilt remmen en ook rekening te houden met het remmingsbereik dat u wilt dekken. Sterker nog, hoe krachtiger een frequentiejammer is - in termen van Watts - hoe groter het werkterrein.

Frequentiejammer: waar worden dit soort apparaten meestal voor gebruikt?

frequentie stoorzender waar is het voor?

Het natuurlijke toepassingsgebied van dergelijke apparatuur is puur dat: militair, dus voor de nationale defensie en vooral voor het voorkomen van mogelijke terroristische aanslagen, komt dit omdat de geproduceerde radiogolven gaan om bijvoorbeeld het activeren van Radio bommen en in ieder geval om potentiële communicatie onderbreken van degene die de "vijand" van dienst kan zijn.

Andere toepassingsgebieden van een Jammer kunnen zijn: burgerlijk e paramilitair. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • De bugs worden onbruikbaar gemaakt, waardoor ze niet kunnen worden verzonden;
  • de GPS-locators worden verhinderd om onze positie of die van het voertuig te "verduisteren";
  • de werking van de mobiele telefoon wordt geblokkeerd tijdens belangrijke vergaderingen of zelfs gewoon tijdens werkuren.

Welnu, de bovengenoemde zijn voorbeelden van correcte en legale toepassing van een Frequentieverstoorder, helaas vaak deze apparaten ze vinden ook toepassing in gebieden die niet strikt legaal zijn, zoals het deactiveren en buiten gebruik stellen van alarmsystemen en beveiliging van woningen, bedrijven, etc.

Hoe een frequentiejammer tegen te gaan en te onderdrukken?

frequentie stoorzender waar is het voor?

Laten we nu eens kijken wat de oplossingen zijn die worden aangeboden door de meest geavanceerde bedrijven in de sector van huishoudelijke en commerciële alarmsystemen om het gebruik en de effectiviteit van een stoorzender op dit gebied tegen te gaan. Sterker nog, gelukkig vandaag zijn er alarmen die belangrijke anti-inhibitietechnologieën gebruiken, die het mogelijk maken om de correcte werking van de frequentiejammer en de deactivering van het beveiligingssysteem te voorkomen.

frequentie stoorzender waar is het voor?

Een van de meest geavanceerde bedrijven in deze sector is OVERKAPPING, waarvan de antiremmingstechnologie in staat is om elke poging tot frequentiestoring onmiddellijk te detecteren, waardoor het interventieprotocol wordt geactiveerd na het verzenden van een signaal naar het Operations Center.

Door de werking een beetje te schematiseren, om een ​​beter begrip mogelijk te maken, gebeurt het dat zodra een Jammer in actie komt, de alarmsensoren detecteren de poging om de frequenties te verstoren en op dit punt het Configuratiescherm, in realtime, stuurt een alarmsignaal rechtstreeks naar het Verisure Operations Center (actief H24, 365 dagen per jaar). Nadat het signaal is ontvangen en de situatie grondig is geanalyseerd, de politie is gewaarschuwd van bekwaamheid met het oog op een snelle interventie.

frequentie stoorzender waar is het voor?

Het is belangrijk om te onderstrepen dat deze alarm- en beveiligingssystemen voor huizen, bedrijven, enzovoort, duidelijk zijn ontworpen om te werken, zelfs als de stroom uitvalt of is "losgekoppeld", dankzij het gebruik van duurzame interne batterijen.


📱 Volg GizBlog op Google Nieuws,  klik op de ster om ons aan uw favorieten toe te voegen â ï¸.