google wifi mesh-tips om de prijs van het thuisnetwerk te verbeteren

Google verlaagt de prijs van zijn wifi en geeft je tips voor je thuisnetwerk

Onze huizen zijn de laatste tijd levendiger dan ooit: we werken, we volgen lessen en geven les op afstand, we vermaken ons met films en videogames, we sporten zelfs in de woonkamer. Maar we zijn ook veel veeleisender geworden als het gaat om wifi, wat een bron van ongelooflijke frustratie is als het niet werkt. Om ervoor te zorgen dat steeds meer mensen van dekking genieten Wi-Fi die ze nodig hebben, Google heeft de prijs van zijn systeem verlaagd Google Wifi, evenals het uitleggen van enkele eenvoudige tips om uw ervaring te verbeteren.

Google Wifi: 5 tips om je thuisnetwerk te verbeteren en nieuwe prijs

google wifi mesh-tips verbeteren de prijs van het thuisnetwerk

Voordat u verdergaat met de aanbevelingen van de Google Connectivity Product Manager Nest, Pushkar Sharma, om onze wifi thuis te verbeteren, kennen we het systeem beter Google Wifi. Allereerst is het compatibel met Nest Wifi, dat van zijn kant alle voordelen van het originele model bevat en verbetert dankzij een krachtige router en een wifi-toegangspunt met de Google Assistent, allemaal rechtstreeks te beheren vanuit de Google Home app. . Bovendien kunt u met de enkele configuratie het signaal uitbreiden tot 85 vierkante meter vanaf het punt van installatie, en geeft u ook een netwerk 802.11s-mesh, evenals automatische optimalisatie met het 802.11.k / v-netwerk in roaming-clients. Met de 3-unit kit is het zelfs mogelijk om 255 vierkante meter te bereiken. Laten we nu naar de handige tips gaan.

Zorg ervoor dat uw router up-to-date is 

Als uw router ouder is dan 3 of 4 jaar, controleer dan of deze signalen ondersteunt Wi-Fi naar 5 GHz. Sommige oudere routers ondersteunen alleen 2,4 GHz-signalen en dit kan apparaten vertragen. We zouden ze kunnen vergelijken met een auto die niet snel genoeg is om op de snelweg te rijden. Upgrade de router met een systeem dat minimaal de standaard heeft 802.11ac, dus u kunt ook 5 GHz-frequenties gebruiken, die vergelijkbaar zijn met Wi-Fi-snelwegen (met meer rijstroken en hogere snelheidslimieten). 

Beveilig uw netwerk altijd met een wachtwoord 

Het opzetten van een "open netwerk" zonder wachtwoord lijkt misschien ook handig, omdat je er geen hoeft te onthouden ingewikkeld wachtwoord. Maar als u dat doet, kan iedereen die uw huis passeert, uw wifi gebruiken om in uw netwerk in te breken en verbonden apparaten en gegevens in gevaar te brengen door toegang te krijgen tot harde schijven of het netwerk zelf te vertragen. Kies een sterk wachtwoord dat u gemakkelijk kunt onthouden, maar dat voor anderen moeilijk te raden is.

Maak een apart wifi-netwerk voor gasten

Als je kinderen hebt of gewend bent om gasten te ontvangen, heb je het wachtwoord waarschijnlijk al vaak gedeeld. Door een "gast"-netwerk te configureren, kunt u een tweede wifi-netwerk in uw huis creëren dat alleen beschikbaar is voor degenen die u komen bezoeken, terwijl uw apparaten privé en veilig blijven. 

Wijs bandbreedte toe op basis van waar je het nodig hebt 

We hebben een dramatische toename gezien van het aantal mensen dat online gaat werken, studeren, winkelen of spelen. Dit betekent dat ISP-netwerken steeds meer overbelast raken, wat leidt tot algemene netwerkvertragingen en buffering bij videogesprekken. Het probleem kan verder verergeren als veel apparaten en services tegelijkertijd bandbreedte nodig hebben. 
Met veel moderne routers kunt u tegenwoordig controleren hoeveel bandbreedte door verschillende apparaten en services wordt gebruikt, om te bepalen welke de meeste bronnen nodig hebben. In Google Nest bieden ze je ook de mogelijkheid om een ​​bepaald apparaat prioriteit te geven en zelfs automatisch specifieke activiteiten te optimaliseren, zoals videoconferenties of videogames, om je te helpen de best mogelijke ervaring te krijgen en netwerkproblemen tot een minimum te beperken. 

Waar Google Wifi kopen in Italië

Google Wifi is vanaf vandaag beschikbaar op Google Store en online op de sites van Mediaworld en Unieuro, met het pakket van 3 eenheden voor de prijs van €199.99, terwijl de enkele beschikbaar is voor de prijs van €99.99.