samsung wat is de toekomst milieu duurzaamheid

Duurzaamheid is het sleutelwoord van Samsung voor de toekomst

In de afgelopen uren heeft de Werelddag van de aarde, waar zowel regeringen als technologiegiganten zich inzetten om doelen te bereiken om de planeet te redden. Onder hen bekleedt hij een frontliniepositie Samsung, die de uitdaging van "Wat is het volgende"Waarin het doel is om ecologische duurzaamheid de topprioriteit te maken.

Samsung: dit is hoe het de duurzaamheid van het project stimuleert "Wat is het volgende"

Massimo Bullo

Uitputtend over het werk van de Zuid-Koreaanse technologische gigant om het milieu te beschermen zijn de managers van de Italiaanse divisie, te beginnen met Massimo Bullo, aan het hoofd van de Divisie voor de gebieden marketingcommunicatie en digitale transformatie voor Samsung Italië"Mensen zijn weer erg gevoelig voor hun waarden en verwachten dezelfde toewijding van merken, dit zal ons ertoe brengen getuige te zijn van de overgang van merkwaarde, gekoppeld aan de reputatie van het merk, naar sociale merkwaarde, gerelateerd aan de sociale waarde van het merk. merk zelf. Het is daarom belangrijk dat merken nieuwe waarden kunnen onderscheppen om een ​​persoonlijke, unieke, individuele relatie met consumenten te ontwikkelen, die wederzijdse erkenning mogelijk maakt, waarbij ze actief deelnemen aan de gemeenschappelijke doelstellingen van duurzaamheid en die vooral Millennials biedt. en Generation Z, de authenticiteit en geloofwaardigheid die ze zoeken. Deze uniciteit zal de hefboom zijn om iedereen te bereiken, het aanbod toegankelijk te maken en de merken te democratiseren, en de nieuwe grens van 'demos'-merken te openen waarmee, ook dankzij digitaal, innovatie beschikbaar komt om het dagelijkse leven van iedereen te verbeteren.'.

samsung wat is de toekomst milieu duurzaamheid 2

Daniele Grassi

Vervolgens wordt hij vergezeld door Daniele Grassi, de vice-president van de divisie voor smart home-toepassingen van het merk: "Bij leiderschap staat verandering op het spel: de leider is degene die een toekomstig project tot ontwikkeling brengt dat is gestructureerd voor het collectieve belang, meetbare doelstellingen stelt, op een duurzame manier handelt en deugdzaam gedrag stimuleert door positieve betrokkenheid bij de consument-sociale. “Er zijn drie paradigmaveranderingen nodig: het is essentieel om over te gaan van 'meeneem'-duurzaamheid naar duurzaamheid die relevant is voor de consumentensociale, van individueel naar collectief denken, van lokale naar transnationale regelgeving. Dit is de enige manier om een ​​deugdzame spiraal op gang te brengen waarbij duurzaamheid en economische resultaten hand in hand kunnen en moeten gaan, dankzij verlichte leiders die duurzaamheid centraal stellen bij bedrijfsbeslissingen, de communicatie van waarden en het gedrag van de gemeenschap die op zijn beurt, door deugdzame bedrijven te kiezen, een herstellend mechanisme van herinvesteringen in duurzame en toegankelijke producten activeert'.

Samsung's projecten voor duurzaamheid

Maar wat doet Samsung eigenlijk om een ​​grotere ecologische duurzaamheid te bereiken? Het eerste project is ongetwijfeld dat vanUpcycling, waarmee u oude Galaxy-smartphones kunt transformeren in producten die zijn bedoeld voor Smart Home, waardoor ze IoT-apparaten worden. In feite kunnen ze babyfoons, apparaten voor dierenverzorging en nog veel meer worden. Daarnaast werkt Samsung samen met Groene erwt e Eataly voor het eerste Green Retail Park ter wereld, waar hij het over heeft Oscar Farinetti, oprichter van de bovengenoemde merken: "We moeten het toneel betreden en handelen: we leven in een sociaal model dat de consumptiemaatschappij wordt genoemd en daarom hangt het af van hoe we consumeren of we deze planeet kunnen redden. Onder de acties die moeten worden ondernomen, is de eerste om er echt in te geloven, de tweede is om te studeren, geïnformeerd te worden en de manier waarop we energie consumeren en creëren te veranderen, de derde is om bomen te herbebossen en te planten. De geest die we zouden moeten hebben, moet niet stoppen bij het plichtsbesef, maar zich richten op het concept van plezier. Net als het motto van Green Pea: 'From Duty to Beauty' of het verschuiven van de waarde van respect van plichtsbesef naar plezier. Het redden en beschermen van onze planeet is synoniem met schoonheid en wij zijn de grote hoofdrolspelers van deze eeuw, in staat om de relatie tussen mens en natuur opnieuw in evenwicht te brengen door middel van consumptie zonder af te nemen maar voortdurend te verbeteren'.

Als u de conferentie wilt inhalen, kunt u niet alleen de pagina ter plaatse Samsung, maar je kunt ook de volledige video bekijken die we aan het begin van het artikel hebben gepost, om het evenement bijna uit de eerste hand te ervaren.