appel silicium

Vaarwel Intel: Apple Silicon wordt de eigen chip voor Mac

We hebben het achtergelaten WWDC 2020, theater van talrijke nieuwigheden zoals Apple Silicium. Op het podium van de Cupertino-keynote werden de nieuwe software-interfaces gepresenteerd, zoals iOS 14, iPadOS 14, Kijk 7 e macOS 10.16 Big Sur. Maar er was ook ruimte voor hardware: geen nieuwe computers of tablets, maar een eigen chipset wat voor grote veranderingen in de markt kan zorgen. In ieder geval voor Intel, dat zichzelf nu ziet beroofd van een van zijn grotere klanten.

Tot op heden vertrouwde Apple in feite op de samenwerking met Intel voor de constructie van zijn Macs, geleid door de Intel Core-oplossing. Vanaf vandaag richt het bedrijf Tim Cook zich op de transitie naarARM-architectuur, waardoor de Mac-wereld dichter bij de mobiele wereld komt. Dit is een nieuwigheid die in de toekomst concreet zal worden, aangezien Apple nog geen specifiek model heeft aangekondigd. De transitie zal de komende 2 jaar plaatsvinden en betekent een flinke stap voor de computermarkt.

Apple Silicon zullen de gepatenteerde chipsets zijn die Intel op de Mac zullen overnemen

appel silicium

De aankondiging op WWDC 2020 was beperkt tot het illustreren van wat er zal veranderen voor het computerecosysteem van Apple. De voordelen liggen voor de hand, uitgaande van de mogelijkheid van engineeringssoftware die volledig synergetisch is met de hardwarecomponent. Hetzelfde gebeurt precies op de iPhone en iPad, die kan rekenen op zelfgemaakte SoC. Vandaar de mogelijkheid om eenarchitectuur die wordt gedeeld tussen pc's, smartphones en tablets, in staat zijn om goden te maken directe portering van apps.

Bovendien zal Apple functies zoals de Neural Engine kunnen implementeren, evenals beter presterende GPU's in de chipset, om nog maar te zwijgen van een grotere optimalisatie van het energieverbruik. Op WWDC 2020 werd het ook aangekondigd Rozet 2, waarmee de overgang kan worden gestart die de uitvoering van x86-apps ook op ARM mogelijk maakt.

Zoals verwacht, duurt het ongeveer 2 jaar voordat Apple Silicon zijn intrede doet. In de tussentijd zullen ontwikkelaars een Apple A12Z-gebaseerd testplatform (de iPad Pro SoC) in handen kunnen krijgen.


📱 Volg GizBlog op Google Nieuws,  klik op de ster om ons aan uw favorieten toe te voegen â ï¸.