google chrome windows 10 ram gebruik

Google Chrome zal binnenkort veel minder RAM gebruiken op Windows 10

De populaire browser van Google kan eindelijk minder energie-intensief worden op het besturingssysteem van Microsoft.

We hadden lang op dit nieuws gehoopt, maar het lijkt erop dat we er deze keer zijn: in feite Google Chrome het kan minder geheugen in beslag nemen Windows 10waardoor het meer bruikbaar wordt. Dit alles was mogelijk dankzij delaatste update van het besturingssysteem arriveerde in mei.

Google Chrome gebruikt minder RAM op Windows 10 google chrome windows 10 gebruikt ram 2

Hoe is dit belangrijke nieuws tot stand gekomen? Gewoon dankzij debijwerken aangekomen voor Windows 10 in mei, de versie 20H1, wat het probleem van oplost RAM-verbruik overmatige browser Google Chrome. Allemaal omdat het pakket een serieuze verbetering brengt in het RAM-beheer voor alle applicaties Win32, tussen hier Chrome.

Maar wat was de tool die deze verlichting mogelijk maakte? Microsoft heeft, zonder al te veel proclamaties, een functie geïntroduceerd genaamd "SegmentHeap”Dit vermindert het algehele geheugengebruik in de 2004-versie van Windows 10.

Als we een vergelijking maken met de nieuwe directe rivaal Microsoft Edge Chromium, merkte een ontwikkelaar op hoe de hoeveelheid RAM werknemer viel door 27%. En altijd heeft een ontwikkelaar opgemerkt hoe dankzij SegmentHeap, ook het proces "chrome.exeHet bespaart zelfs honderden megabytes aan vluchtig geheugen.

Op dit moment is deze nieuwe mogelijkheid nog niet gemaakt, maar we zijn ervan overtuigd dat deze binnenkort zal aankomen, wat een keerpunt markeert in het browsen op Windows 10.


📱 Volg GizBlog op Google Nieuws,  klik op de ster om ons aan uw favorieten toe te voegen â ï¸.