Apple iPhone iPad

Apple schrapt de aankooplimiet voor iPhone en iPad tegen plundering

Ondertussen wordt het in China terugkeren naar normaal, The Apple Store gesloten blijven in de rest van de wereld. Een omstandigheid waarin het bedrijf zich gedwongen voelde om de toch al kwetsbare gezondheidssituatie, vooral in Italië, niet verder te belasten. En dat is waarschijnlijk de reden waarom de beslissing is genomen iPhone- en iPad-aankopen beperken.

23 / 03 update: wijziging van plannen voor Apple. Vind alle details aan het einde van het artikel.

Apple Stores over de hele wereld zijn gesloten: er zijn er die willen profiteren en verdienen dankzij iPhone en iPad

Op dit moment is het niet mogelijk om meer dan twee eenheden te kopen voor de nieuwkomers van het gezin in de Apple Store iPhone 11 ed iPad Pro 2020. Deze beperking lijkt geen invloed te hebben op eerdere modellen, dus iPhone XS en eerder, evenals iPad Pro 2019 en eerder. Het zou echter niet zozeer een probleem zijn van de voorraden in het magazijn, maar eerder voor vermijd plunderingen. Hetzelfde gebeurde in 2007, toen de allereerste iPhones debuteerden en velen deze wilden kopen om ze tegen een hogere prijs te verkopen aan degenen die geen toegang hadden tot officiële kanalen.

Apple iPhone iPad aandelen

En aangezien alle Apple Stores (behalve China) gesloten zijn, zijn er mensen die er hun voordeel mee kunnen doen, waaronder meer modellen van de nieuwste Apple-smartphones en -tablets en deze vervolgens doorverkopen. Het verschil is de situatie voor iPad Pro: na de lancering is het mogelijk dat de nieuwe tablets een beperktere voorraad hebben dan normaal.

23 / 03 update

Na slechts 3 dagen heeft Apple besloten zich om te draaien en op zijn schreden terug te keren. Vanaf vandaag is het weer mogelijk om zonder enige beperking meerdere exemplaren van smartphones en tablets aan te schaffen. Dit geldt zowel voor de nieuwste iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max, maar ook voor de gloednieuwe iPad Pro 2020.


📱 Volg GizBlog op Google Nieuws,  klik op de ster om ons aan uw favorieten toe te voegen â ï¸.