Cecotec Conga 5090

Cecotec Conga 5090 review: mooi en betrouwbaar, maar de prijs ...

Sinds enige tijd, i robotstofzuiger hebben de tech-markt veroverd. Steeds meer mensen stellen vragen over deze producten, op zoek naar het beste apparaat voor hun behoeften. Het is echter niet eenvoudig om jezelf los te maken van de veelheid aan modellen die momenteel online worden aangeboden. Sommige hiervan zijn dus eigenlijk weinig bekend en bieden opmerkelijke uitvoeringen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor eenSpaans bedrijf die al enkele jaren heeft besloten zich ook te wijden aan de productie van deze accessoires. Dit is Cecotec, het merk dat het product heeft ontwikkeld dat we vandaag gaan beoordelen. We zullen in feite zien hoe het zich gedroeg Cecotec Conga 5090, binnen de onze volledige beoordeling.

Cecotec Conga 5090 beoordeling

Unboxing

Als we het verkooppakket bekijken, zien we meteen het ontwerp van het product op de voorkant van de doos. Zodra de doos is geopend, zullen we aangenaam onder de indruk zijn van de aanwezigheid van meer accessoires binnenin, waarvan sommige ook reserveonderdelen zullen worden. Afgezien van dit aspect vinden we in de verkoopdoos echter:

 • Cecotec Conga 5090;
 • drie verschillende borstels voor het reinigen;
 • een watertank;
 • een tank voor het verzamelen van vuil;
 • het hoofdfilter;
 • een oplaadstation en de voeding met stopcontact;
 • een steun voor de vochtige doek;
 • twee doeken, te gebruiken met de watertank;
 • een accessoire voor het reinigen van de borstels;
 • twee lateraal roterende borstels, waarvan één als reserve;
 • afstandsbediening, voor afstandsbedieningen;
 • handleiding, ook in het Italiaans.

Ontwerp en materialen

Door dit product nauwlettend te observeren, merkt u onmiddellijk een werkelijk opmerkelijke aandacht voor detail. Onder de robotstofzuiger de meest voorkomende, in feite, dit is zeker de mooiste in verschijning. Cecotec Conga 5090 stelt in feite een bord glanzend glas in het bovenste gedeelte, terwijl de rest van de structuur is gemaakt van kunststof. Op de paraurti anterior vindt dan een lange strook rubber die het accessoire moet beschermen tegen stoten. Op ditzelfde oppervlak bevindt zich dan een infraroodreceptorsensor en een anti-botsingssensor.

Hoewel de afmetingen van het product niet worden vermeld op het officiële boekje, evenals op de website, verschillen we niet veel van die van Roborock S5 Max, die onze medewerkers onlangs hebben kunnen proberen. Net als veel andere concurrerende apparaten heeft het daarom een ​​redelijk klassiek ontwerp, ook met een centraal torentje vrij omvangrijk. Dankzij deze component weet de robot zich dus binnen de verschillende kamers te oriënteren en stap voor stap zijn positie te bewaken. Er is dus geen tekort twee hoofdsleutels, voornamelijk gebruikt voor deze drie functies: de robot inschakelen en het reinigingsprogramma starten, terugkeren naar de basis en verbinding maken met wifi.

Cecotec Conga 5090

Binnen het verkooppakket is er ook ruimte oplaadbasis. Dit toont geen specifieke toets of functie, door er slechts één te monteren LED status op het bovenste gedeelte, en alle bijbehorende onderste positiesensoren geplaatst, die dienen om de positie door de robot. Het lijkt goed bestand te zijn, maar, in tegenstelling tot de Conga 5090, is plastic niet hetzelfde gevoel van kwaliteit terug te keren. Ondanks dit, ik heb geen problemen met dit toestel, zelfs tijdens de herladen van het product. Als we naar het onderste oppervlak kijken, zien we daarom de aanwezigheid van twee metalen delen die, eenmaal verbonden met de pijnboom van de robot, toestaan ​​opladen daarvan. Door deze Cecotec Conga 180 5050 ° te draaien, kunnen we zelfs al zijn interne structuur waarderen.

Cecotec Conga 5090

Naast zijn geïmplementeerd drie gebieden uitgerust met anti-val sensoren, op deze robot hebben we er ook een omnidirectioneel wiel centraal, evenals de zijborstel, het compartiment met de hoofdborstel, de twee aandrijfwielen en het vuilcompartiment. Deze laatste kan natuurlijk worden verwijderd. Aan de andere kant hebben we in feite een release-systeem voor dit onderdeel. Hierdoor kunt u de container met poeder of, indien nodig, om het huis te wassen.

Cecotec Conga 5090

Ten slotte vind ik het feit dat de centraal torentje is niet stijf. Dit zorgt dus voor een minimum aan beweging, een minimale excursie. Hoogstwaarschijnlijk dacht het bedrijf het op deze manier te bouwen om te voorkomen dat het beschadigd raakt wanneer het een voorwerp of meubilair raakt. Een oplossing die ook andere fabrikanten van robotstofzuigers zouden moeten toepassen.

Software

Zelfs voordat gaan om te analyseren wat zijn de technische kenmerken van deze Conga 5090, vinden we in detail hoe het werd ontworpen software wie het controleert. Het lijkt misschien een bijzaak, maar de betrouwbaarheid van het product en de nauwkeurigheid ervan tijdens het reinigen zijn afhankelijk van dit werk. Uiteraard is ook deze machine voorzien van een soort van kunstmatige intelligentie die zijn bewegingen controleert. Het echte verschil zit echter in het type applicazione ontworpen voor dit apparaat. op Play Storedaarom is er een app speciaal voor dit product, genaamd Conga 5090. Ik had liever een breder platform gehad waar je ook alle andere producten van het merk kunt bewaren, maar het lijkt erop dat het bedrijf iets anders heeft bedacht . Desondanks lijkt het erop dat dit redelijk goed werkt, met een groot aantal verschillende opties.

Ik geloof dat een grafisch niveau is niet tot in detail behandeld, maar lijkt desondanks goed te werken. In het huis, in feite, vinden we de kaart van ons huis, dat na het sluiten van de eerste reiniging programma zal worden opgeslagen. Laten we daarom eens kijken hoe er aan de onderkant een enorme aan / uit-knop is, die zal dienen om de te starten de robot schoonmaken. Aan de linkerkant hebben we de knop om het terug naar huis te brengen, terwijl de optiesknop zich aan de rechterkant bevindt. Door erop te klikken komt u op de configuratiepagina van onze Conga 5090. Binnenin zullen we in feite de kaart we willen gebruiken (er kunnen maximaal 5 kaarten worden opgeslagen), evenals de kamer die we willen opruimen. Daar zijn dan verschillende programma's in modaliteit, kunnen kiezen tussen automatico, randen, spiraal, wassen, gebied, beperkt gebied e handmatige modus. Met deze laatste optie kunnen we de robot handmatig besturen en deze naar ons plezier overal in huis verplaatsen. Iets verderop kunnen we echter ook de intensiteit en de zuigkracht de robot, en de water niveau te gebruiken in de wasfase.

Door gebruik te maken van de onderste balk kunnen we dat ook een tijd plannen voor het schoonmaken van uw huis, houdt u alle verschillende activiteiten bij en krijgt u toegang tot ons profiel. Maar niet alles werkt perfect. Meer dan eens heeft de applicatie in feite een verbindingsfout, zonder aanwijsbare reden. Het was niet altijd mogelijk om de robot opnieuw aan te sluiten, waardoor ik het product opnieuw moest configureren. Afgezien van dit probleem, hebben alle functies die erin aanwezig zijn de verwachtingen echter niet teleurgesteld. Conga 5090 heeft de verschillende benodigde handelingen altijd op de juiste manier uitgevoerd, een teken dat de toepassing in dit opzicht goed doordacht is. Binnen zullen we dan de mogelijkheid hebben om ons huis in verschillende te verdelen kamers apart, en geef ze een naam. Alleen op deze manier kunnen we, indien nodig, een kamer of meer kamers schoonmaken, zonder een programma te activeren dat noodzakelijkerwijs het hele huis beslaat. Er is ook een editor die diep genoeg is om er een aantal in te voegen ontoegankelijke gebieden op de kaart. Op andere toestellen, ook goedkoper, is het aanwezig, dan is het juist dat er ook op dit toestel staat. In tegenstelling tot vele anderen, echter, hier zijn we compatibiliteit vinden ook Alexa e Google Assistant, waarmee u het werk van de robot kunt starten en stoppen, zelfs zonder een vinger op te tillen.

afstandsbediening

Wie minder praktisch was met de smartphone, kon gemakkelijk profiteren van de afstandsbediening geleverd in verpakking (batterijen zitten ook binnenin). Dit presenteert een paar eenvoudige knoppen waarmee je kunt rennen minder functies vergeleken met die in de app. Laten we eens kijken hoe sommige hoofdopties worden gevonden. We hebben daarom de sleutel voor het programmeren van een programma, de sleutel voor het instellen van de verschillende vermogensniveaus, het terugkeren naar de basis, het instellen van de tijd, de verschillende toetsen voor handmatige bediening, de aan / uit-toets en de speciale naar randmodus. Uiteraard worden alle verschillende commando's beter uitgelegd in de instructiehandleiding. Vanuit dit oogpunt kunnen deze pagina's in feite erg nuttig zijn.

Cecotec Conga 5090

U krijgt een grondige uitleg van alle verschillende opdrachten. Het zal echter niet moeilijk zijn om te leren hoe u de robot vanaf dit apparaat kunt beheren, hoewel de opties zeer beperkt zijn. In het geval dat u een op de app hebt geselecteerd standaard programma continu elke dag worden uitgevoerd, kan deze tool van pas komen. Ik blijf een voorkeur, maar de controle van uw smartphone hebben.

Hardware en prestaties

We hebben zeer weinig informatie over de technische specificaties van dit product, maar we weten nog steeds dat de zuigkracht is 8.000 Pa. Het is een zeer hoge waarde voor een dergelijk product, dat dus kandidaat is een van de meest effectieve producten deze prijsklasse. Er zijn in feite veel reinigingsmethoden en de potenza het kan op drie verschillende niveaus worden ingesteld. Dankzij alle accessoires in het pakket kunt u dus alle soorten vuil van uw vloer verzamelen. In de verkoopdoos vinden we in feite, naast een generieke borstel, geschikt voor elk type oppervlak, ook een tweede siliconen borstel, Geschikt voor het verzamelen van dierlijk haar, evenals een derde borstel, perfect voor de hardste vloeren. Ik maak meer van de generieke en, als alternatief, de kwast-siliconen. Met beide kon ik dus vrijwel al het vuil op de grond met grote effectiviteit verwijderen.

Cecotec Conga 5090

Vink aan de zijkant een aan roterende borstel die de taak heeft om op de moeilijkste punten en in alle hoeken van het huis aan te komen. Naar mijn mening hadden de plastic haren nog langer kunnen zijn, maar voor dit model werd besloten om een ​​meer conservatieve maatregel te nemen. Ik hield niet van de bediening van de machine zelf in sommige situaties. Als we bijvoorbeeld een reinigingsprogramma gaan stoppen, wordt al het eerder verrichte werk volledig gereset. Het systeem zal daarom, zodra het opnieuw is geactiveerd, het hele huis opnieuw schoonmaken van waar het is. Sui tapijten, vervolgens kan het worden ingesteld op een functie die het mogelijk maakt om een ​​dergelijk oppervlak automatisch te detecteren door de turbo. Helaas wordt deze modus echter te laat door de robot geactiveerd. Vaak zal daarom de turbo starten als het tapijt al is gepasseerd en kort daarna is gedeactiveerd. Hij was echter niet teleurgesteld over de beweging tijdens het schoonmaken, omdat er bijvoorbeeld voor het reinigen alles wordt uitgevoerd randen van elke kamer. Alleen op deze manier is dus vanuit de centrale toren een laserscan van de omgeving mogelijk, waardoor de robot vrij kan bewegen in zijn ruimtes dankzij het intelligente systeem iTech Laser 360.

Zelfs met de wasmodus Ik heb geen problemen geregistreerd. Deze Cecotec Conga 5090 weet het hele gebied op de kaart probleemloos dankzij het elektronische pompsysteem dat de waterstroom op de vloeren regelt. U zult daarom nooit vinden stukken water in je huis, maar gewoon een sluier van water die, afhankelijk van de gekozen modus, min of meer intens zal zijn. Dit compartiment moet in ieder geval ca. 270 ml en om te worden gebruikt, heeft het de extra accessoire met de doek nodig. Of u deze modus nu gebruikt of met de normale, dit product kan zelfs de moeilijkste obstakels, zoals kleine stappen 2-3 cm. Het is zelfs nooit voorgekomen dat de robot op een gegeven moment definitief stopte en het altijd lukte om hem zelfs in iets moeilijkere situaties te ontrafelen.

Scheda Tecnica

 • Batterij: 6.400 mAh;
 • Wi-Fi: 2,4 GHz, 5 GHz;
 • Maximale krachtoverbrenging: 16 dBm;
 • Maximaal vermogen: 8.000 Pa;
 • Gewicht: ongeveer 350 gram.

Zelf doen

Het invullen van een oppervlakte van ca. 40 vierkante meter, deze Cecotec Conga 5090 gebruikt iets minder dan 1 uur. Als we echter naar de nominale oppervlakte van het huis kijken, zijn er ongeveer 100 nominale vierkante meters. Aan het einde van elk reinigingsprogramma daalt de lading van het product daarom nooit verder dan de eerste inkeping. Helaas is het percentage van deze waarde niet aangegeven, dus we weten niet echt wat dit aantal is. Met zijn 6.400 mAh mits u echter zonder problemen veel grotere gebieden van 200 vierkante meter kunt bestrijken. Dit is een enorme capaciteit voor een product van dit type, waardoor u de activiteiten niet voortdurend hoeft te onderbreken om terug te keren naar het oplaadstation.

Ik heb het nooit volledig kunnen downloaden, dus ik kan geen nauwkeurige gegevens verstrekken over laadtijden vanaf 0%.

Prijs en conclusies

Deze Cecotec Conga 5090 kost 599 euro sullo officiële winkel, maar momenteel is het mogelijk om het te vinden met een korting van ongeveer 100 euro. Desondanks denk ik dat het een cijfer is dat in lijn is met de verwachtingen, althans wat betreft het rijke verkoopbudget. Binnen in de verpakking, er zijn zelfs verschillende reserveonderdelen en accessoires, die op de lange termijn zeker nuttig kunnen zijn.

Het blijft echter waar dat de concurrentie hevig is, dus we moeten ook omgaan met de andere apparaten op de markt. Hoewel sommige begiftigen zich met materieel iets minder waardevol, en bij benadering van constructie, ze kunnen evengoed uitstekende resultaten garanderen prestatie in termen van netheid. Ondanks dit, zijn we in de aanwezigheid van een accessoire dat verdient zeker in aanmerking moet worden genomen en dat blijkt een zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Aankooplink: https://bit.ly/2Ge2gz3