Cecotec Conga 5090

Cecotec Conga 5090 review: mooi en betrouwbaar, maar de prijs ...

Laatste update:

Sinds enige tijd, i robotstofzuiger hebben de technische markt veroverd. Steeds meer mensen stellen vragen over deze producten, op zoek naar het beste apparaat voor hun behoeften. Het is echter niet eenvoudig om zich los te maken van de veelheid aan modellen die momenteel online worden aangeboden. Sommige hiervan zijn dan ook zeer weinig bekend, terwijl ze opmerkelijke uitvoeringen bieden. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenSpaans bedrijf die al enkele jaren heeft besloten zich ook te wijden aan de productie van deze accessoires. Dit is Cecotec, het merk dat het product heeft ontwikkeld dat we vandaag gaan beoordelen. We zullen in feite zien hoe het zich gedroeg Cecotec Conga 5090, binnen de onze volledige beoordeling.

Cecotec Conga 5090 beoordeling

Unboxing

Als we het verkooppakket bekijken, zien we onmiddellijk het productontwerp op de voorkant van de doos. Zodra de doos is geopend, zullen we aangenaam onder de indruk zijn van de aanwezigheid van meer accessoires binnenin, sommige bestemd om ook reserveonderdelen te worden. Afgezien van dit aspect vinden we echter in het verkoopvak:

 • Cecotec Conga 5090;
 • drie verschillende borstels voor het reinigen;
 • een watertank;
 • een tank voor het verzamelen van vuil;
 • het hoofdfilter;
 • een laadstation en de voeding met stopcontact;
 • een steun voor de vochtige doek;
 • twee doeken, te gebruiken met het waterreservoir;
 • een accessoire voor het reinigen van de borstels;
 • twee lateraal roterende borstels, waarvan één als reserve;
 • afstandsbediening, voor afstandsbedieningen;
 • handleiding, ook in het Italiaans.

Ontwerp en materialen

Door dit product nauwlettend te observeren, merkt u onmiddellijk een werkelijk opmerkelijke aandacht voor detail. Onder de robotstofzuiger meer gebruikelijk, in feite is dit zeker de mooiste op esthetisch niveau. Cecotec Conga 5090 presenteert in feite een bord met glanzend glas aan de bovenkant, terwijl de rest van de structuur van plastic is. op paraurti anterior vindt dan een lange strook rubber die het accessoire tegen stoten moet beschermen. Op hetzelfde oppervlak bevindt zich dan een infrarood-receptorsensor en een anti-botsingssensor.

Hoewel de afmetingen van het product niet worden vermeld in het officiële boekje, evenals op de website, verschillen we niet veel van die van Roborock S5 Max, die onze medewerkers onlangs hebben kunnen proberen. Net als veel andere concurrerende apparaten heeft het daarom een ​​redelijk klassiek ontwerp, ook met een centraal torentje behoorlijk omvangrijk. Dankzij dit onderdeel slaagt de robot er daarom in zich binnen de verschillende kamers te oriënteren en zijn positie stap voor stap te volgen. Er is geen tekort, twee hoofdsleutels, voornamelijk gebruikt voor deze drie functies: de robot inschakelen en het reinigingsprogramma starten, terugkeren naar basisstation en verbinding met Wi-Fi.

Cecotec Conga 5090

Binnen het verkooppakket is er ook ruimte oplaadbasis. Dit toont geen specifieke toets of functie, door er slechts één te monteren LED status bovenaan, evenals alle relatieve positiesensoren die lager zijn geplaatst, die worden gebruikt om uw positie aan de robot te communiceren. Het lijkt behoorlijk resistent, maar in tegenstelling tot de Conga 5090 geeft plastic niet hetzelfde gevoel van kwaliteit. Ondanks dit heb ik geen problemen ondervonden met dit apparaat, zelfs niet tijdens de herladen van het product. Als we naar het onderste oppervlak kijken, zien we daarom de aanwezigheid van twee metalen delen die, eenmaal verbonden met de pijnboom van de robot, laat hem opladen. Door deze Cecotec Conga 180 5050 ° te draaien, kunnen we in feite alle interne structuren waarderen.

Cecotec Conga 5090

Naast zijn geïmplementeerd drie gebieden uitgerust met anti-val sensoren, op deze robot hebben we er ook een omnidirectioneel wiel centraal, evenals de zijborstel, het compartiment met de hoofdborstel, de twee aandrijfwielen en het vuilcompartiment. Dit laatste kan natuurlijk worden verwijderd. Aan de andere kant hebben we in feite een release-systeem voor dit component. Hiermee kunt u de container met poeder of, indien nodig, die voor het wassen van het huis in te voegen.

Cecotec Conga 5090

Ten slotte vind ik het feit dat de centraal torentje is niet rigide. Dit presenteert daarom een ​​minimale beweging, een minimale excursie. Hoogstwaarschijnlijk heeft het bedrijf eraan gedacht om het op deze manier te bouwen om te voorkomen dat het wordt beschadigd wanneer het op een object of meubels raakt. Een oplossing die ook andere fabrikanten van robotstofzuigers moeten gebruiken.

software

Laten we, voordat we gaan analyseren wat de technische kenmerken van deze Conga 5090 zijn, in detail bekijken hoe de software wie controleert het. Dit lijkt misschien een bijzaak, maar de betrouwbaarheid van het product en de nauwkeurigheid ervan in de reinigingsfase zijn afhankelijk van dit werk. Uiteraard is ook deze machine daarom uitgerust met een soort van kunstmatige intelligentie dat zijn bewegingen controleert. Het echte verschil ligt echter in het type applicazione ontworpen voor dit apparaat. op Play Storedaarom is er alleen een app voor dit product, Conga 5090 genaamd. Ik had liever een breder platform gehad waar ik ook alle andere producten van het merk kon redden, maar het lijkt erop dat het bedrijf aan iets anders heeft gedacht . Desondanks lijkt het echter goed te werken en biedt het een behoorlijk aantal verschillende opties.

Ik geloof dat een grafisch niveau is niet gedetailleerd behandeld, maar desondanks lijkt het goed te werken. In huis vinden we in feite de kaart van ons huis, die wordt opgeslagen na het afsluiten van het eerste reinigingsprogramma. Laten we daarom kijken hoe er aan de onderkant een enorme aan / uit-knop is, die zal dienen om de te starten de robot schoonmaken. Aan de linkerkant hebben we de knop om terug te keren naar het huis, terwijl de knop Opties zich aan de rechterkant bevindt. Door erop te klikken, gaat u naar de configuratiepagina van onze Conga 5090. Binnenin kunnen we de kaart we willen gebruiken (maximaal 5 kaarten kunnen worden opgeslagen), evenals de kamer die we willen opruimen. Daar zitten dan verschillende programma's in modaliteit, kunnen kiezen tussen automatico, randen, spiraal, wassen, gebied, beperkt gebied e handmatige modus. Met deze laatste optie kunnen we de robot handmatig bedienen en naar ons plezier overal in huis verplaatsen. Iets verderop kunnen we echter ook de intensiteit en de instellen zuigkracht van de robot, evenals de water niveau te gebruiken in de wasfase.

Door gebruik te maken van de onderste balk kunnen we dat ook een tijd plannen houd voor het schoonmaken van het huis alle activiteiten bij en krijg toegang tot ons profiel. Niet alles werkt echter perfect. Meer dan eens heeft de applicatie in feite een verbindingsfout, zonder duidelijke reden. Het was niet altijd mogelijk om de robot opnieuw aan te sluiten, waardoor ik het product opnieuw moest configureren. Afgezien van dit probleem hebben echter alle functies die erin aanwezig zijn de verwachtingen niet teleurgesteld. Conga 5090 heeft altijd de verschillende vereiste handelingen op de juiste manier uitgevoerd, een teken dat de toepassing hier goed over is nagedacht. Binnen zullen we dan de mogelijkheid hebben om ons huis in meerdere te verdelen kamers scheiden, elk een naam geven. Alleen op deze manier kunnen we, indien nodig, een enkele kamer of meer dan één opruimen, zonder een programma te activeren dat noodzakelijkerwijs het hele huis omvat. Er is ook een editor die diep genoeg is om een ​​aantal toe te voegen ontoegankelijke gebieden op de kaart. Op andere apparaten, nog goedkoper, is het aanwezig, dus het klopt dat er ook op dit apparaat is. In tegenstelling tot vele anderen vinden we hier echter ook compatibiliteit met Alexa e Google Assistant, waarmee u het werk van de robot kunt starten en stoppen, zelfs zonder een vinger op te tillen.

afstandsbediening

Wie minder praktisch was met de smartphone, kon gemakkelijk profiteren van de afstandsbediening geleverd in verpakking (batterijen zitten ook binnenin). Dit presenteert een paar eenvoudige knoppen, waarmee u kunt uitvoeren minder functies in vergelijking met die in de app. Laten we eens kijken hoe enkele hoofdopties worden gevonden. We hebben daarom de sleutel voor het programmeren van een programma, de sleutel voor het instellen van de verschillende vermogensniveaus, het terugkeren naar de basis, het instellen van de tijd, de verschillende toetsen voor handmatige bediening, de aan / uit-toets en de speciale naar de randmodus. Uiteraard worden alle verschillende commando's beter uitgelegd in de handleiding. Vanuit dit oogpunt kunnen deze pagina's zelfs zeer nuttig zijn.

Cecotec Conga 5090

U krijgt een uitgebreide uitleg van alle verschillende opdrachten. Het zal echter niet moeilijk zijn om te leren hoe de robot vanaf dit apparaat te beheren, hoewel de opties zeer beperkt zijn. In het geval u een in de app hebt geselecteerd standaard programma om elke dag continu te worden uitgevoerd, kan deze tool van pas komen. Ik blijf echter liever de bediening van de smartphone gebruiken.

Hardware en prestaties

We hebben zeer weinig informatie over de technische specificaties van dit product, maar we weten nog steeds dat de zuigkracht is 8.000 Pa. Dit is een zeer hoge waarde voor een product van dit type, dat daarom in aanmerking komt als een van de meest effectieve producten in deze prijsklasse. Er zijn in feite veel reinigingsmethoden en de potenza het kan op drie verschillende niveaus worden ingesteld. Dankzij alle accessoires in het pakket kun je elk type vuil van je vloer verzamelen. In de verkoopdoos vinden we eigenlijk, naast een generieke borstel, geschikt voor elk type oppervlak, ook een tweede siliconen borstel, geschikt voor het verzamelen van dierenhaar, evenals een derde borstel, perfect voor de moeilijkste vloeren. Ik heb meer geprofiteerd van de generieke en, alternatief, de siliconenborstel. Met beide ben ik er dus in geslaagd om praktisch al het vuil op de grond te verwijderen, met grote effectiviteit.

Cecotec Conga 5090

Vink aan de zijkant een aan roterende borstel die de taak heeft om op de moeilijkste punten en in alle hoeken van het huis aan te komen. Naar mijn mening hadden de plastic borstelharen nog langer kunnen zijn, maar op dit model werd besloten een conservatievere maatregel te nemen. Ik vond de bediening van de machine zelf in sommige situaties niet leuk. Wanneer we bijvoorbeeld een reinigingsprogramma stoppen, wordt al het eerder uitgevoerde werk volledig gereset. Het systeem zal daarom, zodra het eenmaal is gereactiveerd, het hele huis opnieuw reinigen van waar het is. sui tapijten, vervolgens kan een functie worden ingesteld waarmee u dit oppervlak automatisch kunt detecteren door de turbo. Helaas wordt deze modus echter te laat geactiveerd door de robot. Daarom start de turbo vaak wanneer het tapijt al is gepasseerd en vervolgens kort daarna gedeactiveerd. Aan de andere kant heeft de beweging tijdens de reinigingsfase me niet teleurgesteld, omdat er allereerst wordt gereinigd langs alle randen van elke kamer. Alleen op deze manier wordt daarom vanuit de centrale toren een laserscan van de omgeving gemaakt, waardoor de robot zich vrij in zijn ruimtes kan bewegen dankzij het intelligente systeem iTech Laser 360.

Zelfs met de wasmodus Ik heb geen problemen geregistreerd. Deze Cecotec Conga 5090 slaagt erin om het hele gebied op de kaart zonder enig probleem, dankzij het elektronische pompsysteem dat de waterstroom regelt die op de vloeren wordt vrijgegeven. Je zult daarom nooit vinden waterplekken in je huis, maar gewoon een sluier van water die, afhankelijk van de gekozen modus, min of meer intens zal zijn. Dit compartiment moet in ieder geval ca. 270ml en om te kunnen worden gebruikt, heeft deze het extra accessoire met de doek nodig. Of u deze modus of de normale modus gebruikt, dit product kan zelfs de moeilijkste obstakels, zoals kleine stappen van 2-3 cm. Het is zelfs nooit gebeurd dat de robot op een bepaald punt definitief stopte en er altijd in slaagde hem te ontrafelen, zelfs in iets moeilijkere situaties.

Scheda Tecnica

 • Batterij: 6.400 mAh;
 • Wi-Fi: 2,4 GHz, 5 GHz;
 • Maximale krachtoverbrenging: 16 dBm;
 • Maximaal vermogen: 8.000 Pa;
 • Gewicht: ongeveer 350 gram.

Vrijheid

Een oppervlakte van ca. 40 vierkante meter, deze Cecotec Conga 5090 gebruikt iets minder dan 1 uur. Als we echter naar het nominale oppervlak van het huis kijken, zijn er ongeveer 100 vierkante meter nominaal. Aan het einde van elk reinigingsprogramma daalt de lading van het product daarom nooit verder dan de eerste inkeping. Helaas wordt het percentage van deze waarde niet aangegeven, dus we weten niet echt wat dit aantal is. Met de zijne 6.400 mAh beschikbaar, in elk geval kunt u probleemloos gebieden bedekken die veel groter zijn dan 200 vierkante meter. Dit is een enorme capaciteit voor een product van dit type, waardoor u niet voortdurend zijn activiteiten hoeft te onderbreken om terug te keren naar het laadstation.

Ik heb het nooit volledig kunnen downloaden, dus ik kan geen nauwkeurige gegevens verstrekken over laadtijden vanaf 0%.

Prijs en conclusies

Deze Cecotec Conga 5090 kost 599 euro sullo officiële winkel, maar je kunt het momenteel vinden met een korting van ongeveer 100 euro. Desondanks geloof ik dat het een cijfer is dat in lijn ligt met de verwachtingen, althans wat het rijke verkoopbudget betreft. Binnen de verpakking, er zijn zelfs verschillende reserveonderdelen en accessoires, die op de lange termijn zeker nuttig kunnen zijn.

Het blijft echter waar dat de concurrentie hevig is, dus we moeten ook omgaan met de andere apparaten op de markt. Hoewel sommigen zichzelf begiftigen materieel iets minder waardevol, en van een meer benaderde constructie, kunnen ze evengoed uitstekende resultaten garanderen prestatie in termen van netheid. Desondanks zijn we in de aanwezigheid van een accessoire dat zeker het overwegen waard is en dat een zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid vertoont.

Aankoop link: https://bit.ly/2Ge2gz3