web analytics
facebook os smartphone

Facebook wil Android vervangen door zijn eigen besturingssysteem

Onder de vele projecten die Facebook gaat achter de schermen door, er is ook de creatie van een OS eigenaar. Dit is zeker geen verrassing, met indiscreties die elkaar de afgelopen jaren hebben gevolgd. Maar nu zijn de geruchten concreter, mede dankzij de bevestigingen van Ficus Kirkpatrick zelf, hoofd van de AR / VR-divisie van het bedrijf van Mark Zuckerberg. Hoewel er geen echte bevestiging is, zijn de uitspraken over het mogelijke bestaan ​​van een Facebook-besturingssysteem opzettelijk dubbelzinnig.

Het besturingssysteem van Facebook zit in de pijplijn om zichzelf te scheiden van Google

Het is duidelijk dat Facebook een moment van moeilijkheden ervaart, niet zozeer in de verkregen aantallen, die altijd groeit, maar in de perceptie die het publiek en bedrijven van het platform hebben. Dit is ook de reden waarom het bedrijf is vertakt door zich te concentreren op de hardwaredivisie, bedrijven over te nemen en producten te lanceren zoals VR-kijkers onder het merk Oculus en slimme weergave van de Portal-lijn. En wie weet dat in de toekomst de nu verlaten wil om smartphones te lanceren niet kan worden hervat, waarvan het eerste experiment (HTC First) niet goed is verlopen.

Ongeacht wat de volgende producten zullen zijn, is het doel van Facebook ervoor te zorgen dat de software die deze ondersteunt niet afhankelijk is van andere bedrijven, zoals nu het geval is met Android. Dit is wat Ficus Kirkpatrick zei:

"We willen dat er ruimte is voor de volgende generatie. Wij geloven dat we de markt en concurrenten niet kunnen vertrouwen om dit te laten gebeuren, en we zullen het zelf doen."

In plaats van te moeten binden aan het besturingssysteem van Google, met alle limieten die volgen, zou het verlangen zijn om zich los te maken van concurrerende realiteiten. Onder andere zou een van de producten in de werken zijn AR-bril, waarnaar Apple werkt ook. Maar niet alleen, gezien het feit dat in de ontwikkelingsplannen van Facebook ook de productie van een eigen chipset, evenals een stemassistent.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
teamviewer op 24 maart
TeamViewer Down: problemen en storingen vandaag, 24 maart