web analytics
facebook mark zuckerberg

Nieuwe fout voor Facebook: gegevens van 267 miljoen gebruikers blootgesteld

Vandaag was verlicht met verschillende nieuws met betrekking tot de toekomst van Facebook, door de wil van maak uw eigen besturingssysteem alle suggesties van vrienden bewerken. Maar het heden is niet het meest positief, met een nieuwe controverse die op het punt staat om het toch al delicate mediabeeld van het sociale blauw te doorbreken. Sommige onderzoekers hebben een database ontdekt met i gegevens van 267 miljoen gebruikers, die zonder hun medeweten zijn blootgesteld. Dit alles kan worden geraadpleegd zonder dat er een wachtwoord nodig is, waardoor potentiële aanvallers plaats kunnen krijgen voor gegevens zoals Nomi, telefoonnummers en Facebook ID bijgevoegd.

Facebook heeft nog steeds ongelijk: gegevens van 267 miljoen accounts online geplaatst

Het cyberbeveiligingscentrum Comparitech en onderzoeker Bob Diachenko deden deze ontdekking, hoewel nog niet is begrepen hoe een inbreuk op deze omvang mogelijk was. Er wordt aangenomen dat dit te wijten is aan het gebruik van de Facebook API-bibliotheken of ook aan de illegale extractie van de site via de zogenaamde schrapen.

Het feit is dat deze database 15 dagen online is gebleven, overgeleverd aan iedereen die wist waar hij moest zoeken, tot 19 december, de datum waarop de ISP die hem hostte, deze verwijderde. Zoals echter vaak in deze gevallen gebeurt, zijn de gegevens elders overgenomen en overgedragen, daarom zijn ze vrijwel zeker nog steeds beschikbaar binnen de online ontmoetingsplaatsen die door hackers worden bezocht.

Ondertussen zijn de eerste verklaringen van Facebook gearriveerd:

"We onderzoeken het probleem, maar denken dat het waarschijnlijk informatie is die voorafgaand aan wijzigingen in de afgelopen jaren is verkregen om de bescherming van de persoonlijke gegevens van gebruikers te verbeteren."

Zoals gesuggereerd Comparitech, een manier om uw profiel beter te beveiligen, is door naar Facebook-instellingen te gaan, naar het gedeelte Privacy te gaan, instellen "Vrienden"O"Alleen ik"In de velden en verwijder het vinkje van het laatste item"U wilt dat zoekmachines buiten Facebook omleiden naar uw profiel".

Gelukkig lijkt het erop dat de verkregen gegevens voornamelijk betrekking hebben op het Amerikaanse grondgebied, maar dit is een gebeurtenis die de situatie voor het bedrijf alleen maar zal verergeren. Vooral omdat het onder de koplampen van de Amerikaanse regering ging, wat het wil voorkomen de unificatie van Messenger, Instagram en WhatsApp.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
teamviewer op 24 maart
TeamViewer Down: problemen en storingen vandaag, 24 maart