Google Play Store malware Android Xhelper

Meer dan 45.000 Android-apparaten getroffen door xHelper, de nieuwe "onverwoestbare" malware

In de afgelopen paar uur is een nieuw type ontdekt Android-malware, die de afgelopen zes maanden al meer dan 45 apparaten heeft geïnfecteerd. Called xHelper, kan deze nieuwe trojan zichzelf opnieuw installeren, zelfs nadat hij handmatig is verwijderd, een functie die hem bijzonder dodelijk maakt voor de getroffen modellen.

Gevonden xHelper, de nieuwe onverwoestbare Android-malware

Android Google-malware

Rapporten komen van cybersecuritybedrijven Symantec e Malwarebytes (deze laatste identificeerde de malware voor het eerst al in mei 2019). Op dit moment lijkt het erop dat de trojan xHelper is met name actief in India, de VS en Rusland en staat sinds de ontdekking bovenaan de lijst van de top 10 malware voor mobiele apparaten. Het is in feite een Android-malware die stil kan handelen, schadelijke toepassingen kan downloaden en de gebruiker kan bombarderen met advertenties.

Lees ook:
AirPods Pro: minder dan 24 uur voor de eerste kloon!

Zoals gemeld door Symantec, waren er afgelopen maand ongeveer 131 geïnfecteerde apparaten, met een gemiddelde van 2400 apparaten per maand. Het ernstigste detail van deze hele situatie is dat de oorsprong van xHelper zijn nog steeds onzeker. Het is niet duidelijk hoe het ongelukkige Android-gebruikers infecteert en het is waarschijnlijk dat het een schadelijke toepassing is die wordt gedownload naar de getroffen apparaten of een spellen website die gebruikers aanmoedigt om niet-geverifieerde apps van derden te downloaden (volgens MalwareBytes).

Lees ook:
Samsung Galaxy S10: gebruikers "afgesneden" vanwege de One UI 2.0 Beta

De meest verontrustende gegevens zijn echter dat xHelper in staat is om het systeem grondig in te voeren. waarschijnlijk "Neemt bezit" van een systeem-app en de app blijft malware blijven installeren, zelfs als de malware handmatig wordt verwijderd. Zelfs niet de ripristino fabrieksgegevens lijken het probleem op te lossen!

Gelukkig gedraagt ​​malware zich, als je het zo kunt noemen, niet als schadelijk, afgezien van het bombarderen van gebruikers met advertenties, spammeldingen voor gratis games en dergelijke. XHelper kan echter worden misbruikt voor iets ergers en gezien zijn aard onverwoestbaar... het spreekt voor zich dat het een groot probleem is.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
Samsung Galaxy S20 + 5g
Dit is Samsung Galaxy S20 +: hier zijn de eerste echte foto's