appel iphone x

IPhone zwendel: namaak verhandeld in hulp, arresteerde de daders

Dit verhaal is absurd, maar het is echt gebeurd. Twee Chinese studenten technische studenten in Oregon hebben Apple steeds opnieuw bedrogen. En als ik "keer op keer" zeg, gebruik ik een eufemisme, want de beschuldigingen spreken van bijna nep 2000 iPhone ingeruild voor originelen door het duo.

24 / 10 update: na maanden onderzoek komt vandaag de officiële veroordeling voor Quan Jiang en Zhou Yangyang, de twee studenten schuldig aan het bedriegen van Apple. De schade bedraagt ​​bijna 1 miljoen dollar (tegen een frauduleuze winst van ongeveer 40.000 $) en nu heeft de Amerikaanse federale rechtbank de straf opgelegd: 3 jaar en 1 gevangenisstraf, waardoor ze worden gedeporteerd naar hun thuisland of naar China.

In de VS hebben twee studenten Apple bedrogen door nep-iPhones uit te wisselen voor originelen

De truc was het volgende: de twee bestelde wedstrijden van Nagemaakte iPhones uit China en eenmaal in hun handen namen ze contact op met Apple-ondersteuning. Om geen argwaan te wekken, gingen ze soms persoonlijk naar de winkels, soms wendden ze zich tot online assistentie en soms gingen ze zelfs telefonisch. Het verzoek was altijd hetzelfde: "Mijn iPhone werkt niet meer, vervang hem door mij". Jammer echter dat de iPhone in kwestie nep was die als origineel werd verkocht.

Toen het oorspronkelijke model eenmaal was verkregen, werd het onmiddellijk doorverkocht op de particuliere markt en verdiende het een groot bedrag in vergelijking met de tarocca-versie die aan de hulp werd gegeven. Deze recyclingtechniek kwam vermomd door een account in China, waarnaar zij uit de Verenigde Staten trokken.

Maar op de lange termijn heeft deze truc niet gewerkt en sinds de 2017 de Federale politie van Portland het was op hun spoor. Het werk van de autoriteiten leidde eerst tot het blokkeren van vijf games nep-telefoons uit Hong Kong en nu tot de detentie van de twee jongens. De schade aan Apple bedraagt ​​bijna 900.000 dollar, een bedrag dat ze nu voor de rechtbank moeten beantwoorden.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.