Apple patent display

Apple: een nieuw patent om onbedoelde aanraking op het scherm te voorkomen

Zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen vaststellen, Apple is vaak synoniem met innovatie. Deze verdienste wordt echter niet altijd erkend. Op sommige producten lijkt het bedrijf zelfs niet veel originaliteit uit te drukken. Ondanks de kritiek staat het zoeken naar nieuwe technologieën echter centraal in het project van het merk. In de loop der jaren zijn er in feite meerdere uitgebracht patenten, sommigen van hen echt heel recent. Alsof dat niet genoeg was, verscheen onlangs een nieuw document, waarin Apple een methode experimenteert om onvrijwillige aanraking van de te voorkomen tonen.

Apple zou VCSEL-technologie kunnen gebruiken

Apple patent display

Hoe vaak heb je toevallig raak het scherm onwillekeurig aan, functies inschakelen die u nooit wilde starten? Ik denk dat het eigenlijk iedereen is overkomen om de telefoon bij de hand te hebben en te ontdekken dat hij halverwege heeft gebeld. Apple lijkt dit probleem te hebben, zozeer zelfs dat het een methode bestudeert om onwillekeurige aanraking op het scherm te voorkomen.

Apple patent display

Een geldige oplossing kan daarom worden vertegenwoordigd door technologie VCSEL, quindi verticale emitterende laser met oppervlakte-emissie. Volgens het patent lijkt het aanraakscherm in de toekomst te kunnen worden gebruikt om dit probleem te voorkomen. Wat betreft de Face IDdaarom zou de herkenning van het drukniveau voor het aanraakoppervlak kunnen worden opgenomen. In feite heeft Apple veel geïnvesteerd in deze technologie, en heeft het zijn vruchten afgeworpen 390 miljoen dollar in de 2017 in Finisar, leverancier van verticale holte lasers met oppervlakte holte.

Dankzij deze technologie kan het systeem daarom begrijpen hoeveel druk wordt toegepast op het display. Dit aspect zou daarom ook het normale typen op het toetsenbord kunnen verbeteren. We moeten echter rekening houden met het feit dat het momenteel slechts een octrooi. Apple heeft deze techniek echter nog niet officieel getest. We weten daarom niet of en wanneer we het in de praktijk kunnen zien toepassen.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.