Spotify-logo Spotify Premium-familie

Spotify Premium Family: nieuwe tegenmaatregelen om de positie van gebruikers te controleren

In de maand augustus heeft Spotify enkele details van de algemene voorwaarden gewijd aan de beroemdste van de on-demand muziekstreaming-abonnementen. We hebben het hier duidelijk over Spotify Premium Family, het pakket waarmee maximaal zes gebruikers kunnen profiteren van onbeperkte muziek voor slechts 14.99 € per maand.

Spotify Premium Family: inkomende steekproeven om het adres van de profielen te verifiëren

spotify

De nieuwe voorwaarden benadrukken met meer kracht dan de gebruiker die de eigenaar van het plan is Spotify Premium Family en familieleden die profiteren van het abonnement moeten allemaal daadwerkelijk op hetzelfde adres wonen en daarom - althans wat de locatie betreft - deel uitmaken van één familie. Vorig jaar had het bedrijf al geprobeerd te stoppen met het delen van Family-abonnementen via monitoring via GPS, getest op een kleine gebruikerspool. Er is duidelijk geen tekort aan reacties en alles is opzij gezet, gezien de ietwat controversiële aspecten die verband houden met het respect van de privacy.

Lees ook:
Vodafone Happy Friday: als een geschenk 4 maanden NU TV Ticket TV-serie | 13 september

En nu probeert Spotify het opnieuw, zij het op een zachtere manier. De nieuwe voorwaarden laten in feite zien dat wanneer het plan wordt geactiveerd Spotify Premium Family alle leden worden gevraagd het thuisadres te bevestigen; daarnaast kan de service vereisen "Van tijd tot tijd" een nieuwe verificatie om "Bevestig dat nog steeds aan de geschiktheid van de criteria wordt voldaan".

Lees ook:
iPhone SE 2 verwacht in 2020 met Sharp-weergave van 5 "

Een woordvoerder van het bedrijf heeft al bevestigd dat het systeem zal locatiegegevens niet bijhouden van gebruikers en dat er geen procedure voor het verifiëren van de positie zal worden geactiveerd. Kortom, het zal een eenvoudig verzoek zijn en niets meer. Een ietwat tegenmaatregel zacht, maar dat kan de opmaat zijn naar iets meer (zelfs als dat niet op korte termijn is).

Eén ding is zeker: Spotify zoekt een manier om misbruiken te beteugelen met betrekking tot het gezinsplan en lijkt bereid om ze allemaal echt te proberen, tenminste totdat ze de definitieve methode in handen hebben. Als u echter niet aan het serieuze gesprek hebt gedacht, herinneren we u daar nu nog aan een gratis proefperiode van drie maanden is mogelijk.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.