web analytics
vodafone tim super netwerk

TIM en Vodafone kondigen het supernetwerk in Italië aan: van 2G tot glasvezel!

Zoals verwacht in februari, TIM e Vodafone hebben eindelijk de geboorte van aangekondigd super netwerk in Italië, met de uitbreiding van de huidige overeenkomst voor het delen van passieve infrastructuren met INWIT en voor het delen van de actieve component van het mobiele netwerk.

TIM en Vodafone tekenen overeenkomsten voor het delen van het mobiele netwerk: het supernetwerk is geboren

vodafone tim-logo

Met het project van het delen van de actieve componenten van het netwerk, TIM e Vodafone zal gezamenlijk de infrastructuur ontwikkelen 5G voor een efficiëntere implementatie van de nieuwe technologie in een groter geografisch gebied, tegen lagere kosten. De financiële effecten voor beide bedrijven zijn niet te onderschatten, juist dankzij de kostenreductie: meer dan dat 800 miljoen elk in de komende 10 jaar, waaraan een verwacht voordeel moet worden toegevoegd in termen van Ebitda voor de nieuwe INWIT van meer dan 200 miljoen euro tegen 2026, dankzij synergieën, gecontracteerde activiteiten en nieuwe kansen.

Lees ook:
Poste zwendel: pas op voor de sms 'We hebben uw account uitgeschakeld'

Dankzij de samenwerking tussen TIM e Vodafone de technologische ontwikkelingskloof tussen grote stedelijke centra en plattelandsgebieden zal aanzienlijk worden verkleind en zal de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor bedrijven mogelijk maken.

Naast het delen van de 5G actieve apparaten - met uitzondering van de grote steden - zullen de twee bedrijven ook de actieve apparaten van de respectieve netwerken delen 4G bestaande. Ze zullen ook hun respectieve mobiele transmissienetwerken aanpassen door het gebruik van glasvezelkabels hogere capaciteit (fiber-to-the-site of backhauling) om volledig te kunnen profiteren van de kenmerken van 5G (hogere snelheid en lage latentie).

Lees ook:
Verandering van route in Italië: nu kunnen WhatsApp-chats voor de rechtbank worden gebruikt

Bovendien zullen ze de huidige overeenkomst voor het delen van passieve netwerkinfrastructuren uitbreiden, van de huidige 10 sites tot nationale dekking. De overeenkomst voorziet in de consolidatie van de passieve netwerkinfrastructuren van Vodafone in INWIT, die zal worden de grootste Italiaanse Towerco (met meer dan 22 duizend torens verdeeld over het grondgebied). INWIT is momenteel onderworpen aan de aansturing en coördinatie van TIM, maar na de fusie zullen de twee lokale managers gezamenlijk de onderneming besturen.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
appel
Apple: als je een app op macOS koopt, kun je deze ook op iOS gebruiken