facebook logo

Facebook: 1 miljoen euro boete van de privacywaarborg voor de Cambridge Analytica-zaak

De nasleep van het schandaal gaat door Cambridge Analytica voor Facebook. Deze keer komt nog een boete van de privacyautoriteit die het bedrijf bestraft Zuckerberg voor 1 miljoen euro.

DomoticaHome is geboren, de nieuwe volledig Italiaanse e-commerce voor domotica en Sonoff-producten

De boete houdt rekening met de positie van Facebook

facebook mark zuckerberg

De feiten dateren van januari en de sanctie is slechts het laatste deel van een procedure die enkele maanden duurde. De garant heeft dat inderdaad geconstateerd Italiaans 57 had de app gedownload Thisisyourdigitallife door de functie Facebook login en daardoor goed 214.077-profielen was geschonden zonder dat dezelfde gebruikers hiervan op de hoogte waren of toestemming hadden gegeven.

Bovendien was het niet de eerste keer dat de Italiaanse privacywaarborg de situatie had aangepakt Cambridge Analytica. In maart hadden de schendingen van het gebrek aan informatie over het verkrijgen van toestemming inderdaad Facebook een eerste boete gekost, die het bedrijf had gevraagd om in beperkte vorm te betalen. 52.000 €.

Sinds de inbreuken die zijn gepleegd met betrekking tot een bijzonder relevante database, was het echter niet mogelijk om het beperkte formulier toe te passen, zodat de garant vandaag een boete van 1 miljoen euro heeft opgelegd. De som, blijft de autoriteit, houdt ook rekening met de economische omstandigheden van het bedrijf (Facebook) en de hoeveelheid Italiaanse en wereldgebruikers.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
Call of Duty: mobiel
Call of Duty Mobile opnemen: 178 miljoen downloads in 2 maanden