facebook logo

Facebook: 1 miljoen euro boete van de privacywaarborg voor de Cambridge Analytica-zaak

De nasleep van het schandaal gaat door Cambridge Analytica voor Facebook. Deze keer komt een nieuwe boete van de privacyautoriteit die het bedrijf sanctioneert Zuckerberg voor 1 miljoen euro.

DomoticaHome is geboren, de nieuwe volledig Italiaanse e-commerce voor domotica en Sonoff-producten

De boete houdt rekening met de positie van Facebook

facebook mark zuckerberg

De feiten gaan terug tot januari en de boete is slechts het laatste deel van een procedure die enkele maanden duurde. De borg heeft dit inderdaad vastgesteld Italiaans 57 ze hadden de app gedownload Thisisyourdigitallife door de functie Facebook inloggen en daarom goed 214.077-profielen was geschonden zonder dat dezelfde gebruikers hiervan op de hoogte waren of toestemming hadden gegeven.

Bovendien was het niet de eerste keer dat de Italiaanse privacygarantie de situatie had aangepakt Cambridge Analytica. In feite hadden de schendingen van het gebrek aan informatie over het verkrijgen van toestemming Facebook een eerste boete gekost, die het bedrijf had gevraagd te blussen in een beperkte vorm van 52.000 €.

Omdat de schendingen werden begaan met verwijzing naar een bijzonder belangrijke database, was het echter niet mogelijk om het gereduceerde formulier toe te passen, zodanig dat de borg vandaag een boete van 1 miljoen euro oplegde. De som, zo vervolgt de autoriteit, houdt ook rekening met de economische omstandigheden van het bedrijf (Facebook) en de hoeveelheid Italiaanse en wereldwijde gebruikers.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
Motorola Moto G 5G Plus officieel met 90 Hz-scherm, 48 MP Quad Camera en Snap 765