Netgear Orbi AC2200

Netgear Orbi Review: klein formaat, groot vermogen

Laatste update:

Netgear Orbi terug onder ons vergrootglas, dit keer met een iets meer "compacte" versie dan die vorig, jaren geleden geprobeerd. Vanuit esthetisch oogpunt, als we de officiële lijst van het bedrijf bekijken, is het duidelijk de wens om altijd trouw te blijven aan iemands stijl. Om deze reden zijn alle Orbi-systemen in omloop praktisch niet van elkaar te onderscheiden, hoewel ze vaak verschillende kenmerken bieden. Laten we zonder uitstel zien hoe het hele systeem zich tijdens de proefperiode gedroeg, binnen het onze volledige beoordeling.

Netgear Orbi Review

Unboxing

Wat het verkooppakket betreft, we hebben altijd hetzelfde type initiële uitrusting. In de doos vinden we:

 • Orbi Router RBR20;
 • Orbi Satellite RBS20;
 • Ethernet-kabel met 2-lengte;
 • twee 12V / 1.5A-wandvoedingen;
 • korte handleiding, in het Engels.

Ontwerp en materialen

Bijna twee jaar geleden hadden we de kans om Netgear Orbi voor het eerst te proberen. Vandaag lijkt de tijd echter te zijn gestopt. Op esthetisch vlak is alles ongewijzigd gebleven en het is altijd erg moeilijk om de verschillende producten van dit merk te onderscheiden. In elk geval zijn routers en satellieten volledig ingebouwd plastic, gekenmerkt door een matte afwerking die een Premium karakter geeft. Wat de totale afmetingen betreft, we worden geconfronteerd met twee absoluut identieke eenheden, met afmetingen gelijk aan 142 x 61 x 176.6 mm. Ook het gewicht verschilt niet en blijft liggen 476 gram.

Netgear Orbi AC2200

Kijkend naar het rugprofiel van de twee producten, is het mogelijk om de aanwezigheid van verschillende ingangen te zien. Beginnend vanaf het RBR20-router we vinden een enkele deur Gigabit Ethernet 10 / 100 / 1000 Mbps en een poort WAN. Natuurlijk ontbreken de speciale apparaatsynchronisatieknop, de aan / uitknop van de router, het gat voor het voeden van het apparaat en het mechanisme voor systeemreset niet.

Netgear Orbi AC2200

Op Satelliet RBS20 we vinden dezelfde configuratie van de router, met slechts twee verschillen: het bovenste gedeelte is niet blauw gekleurd maar is eenvoudig wit en de WAN-poort is vervangen door een 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet.

Netgear Orbi AC2200

Functies en specificaties

Al het systeem in ons bezit wordt genoemd Orbi AC2200 en heeft nu een goede dekking, volgens het bedrijf. ze zijn 250 vierkante meter die vallen onder de twee eenheden en voor een product met een prijs ver onder de 300 euro is het helemaal niet slecht. Sommigen van jullie zullen zich echter afvragen hoe het werkt en dan is het tijd om je kort uit te leggen wat de sterke punten zijn. Wat we moeten proberen is een van de systemen mesh beter bedacht in dit panorama. Dankzij dit heb je in feite de mogelijkheid om op elk moment nieuwe apparaten aan je hoofdnetwerk toe te voegen, zoals nieuwe satellieten, om een ​​thuisomgeving te creëren die wordt gekenmerkt door een enkele Wi-Fien garandeert een maximale dekking in elk punt van het huis. Niemand verbiedt u in feite om in eerste instantie alleen de router te kopen en vervolgens de verschillende satellieten toe te voegen.

Netgear Orbi AC2200

De eigenaardigheid van dit product is het Wi-Fi Tri-band, waarmee je van beide bands kunt profiteren 2.4 e 5 GHz zonder dat de communicatie van het systeem afbreuk doet aan deze lijnen. Routers en satellieten wisselen in feite informatie en gegevens uit op een derde speciale band, waardoor de gebruiker maximaal vermogen heeft op de resterende twee banden. Gezien zijn aard kan Orbi volledig autonoom werken, autonoom managen van de twee bands op apparaten verbonden met wifi. We hoeven ons dus geen zorgen te maken over handmatig overschakelen van 2.4 naar 5 GHz, of omgekeerd, want het is de taak van Orbi om de controle over dit beheer te behouden.

In het volgende rapporteren we echter alle technische specificaties:

Draadloze verbinding

 • Orbi AC2200 Router & Satellite (866 + 866 + 400 Mbps).

Wi-Fi Tri-band

 • IEEE® 802.11 b / g / n met 2,4 GHz - 256QAM-ondersteuning;
 • x2 IEEE® 802.11 a / n / ac met ondersteuning voor 5 GHz - 256QAM.

MU-MIMO

 • MU-MIMO-systeem voor gelijktijdige gegevensstreaming;

Router- en satellietgeheugen

 • 256 GB intern geheugen en 512 GB RAM;

Antenne

 • 4 hoogwaardige antennes;

Router poorten

 • één Gigabit Ethernet-poort 10 / 100 / 1000 Mbps;
 • een WAN-poort;
 • voedingsgat.

Satelliet poorten

 • twee Gigabit Ethernet-poorten 10 / 100 / 1000 Mbps;
 • stroomvoorziening gat;

configuratie

Voor de configurazione, Ik kan het bedrijf alleen maar prijzen voor de eenvoud die in deze delicate fase wordt getoond. Persoonlijk heb ik Netgear Orbi geïnstalleerd met behulp van het relatieve applicazione op smartphone, beschikbaar voor iOS e Android. Nadat u bent ingelogd, wordt u door een reeks handelingen geleid die in ongeveer 10 minuten zullen leiden tot de juiste werking van het product. In het pakket zit ook een kleine brochure waarin deze fase op een eenvoudige manier wordt uitgelegd.

Kortom, zodra de router en satelliet zijn aangesloten op de voeding (niet voordat u de router op uw thuismodem hebt aangesloten, met behulp van de Ethernet-kabel in het pakket), opent u gewoon de Orbi-app en start u de configuratieprocedure. Alles zal automatisch gebeuren en i LED aanwezig in het bovenste gedeelte van de twee eenheden zal de voortgang van de operaties aangeven.

Wanneer Orbi in werking treedt, is dit mogelijk via de applicatie aggiornare het systeem, verander de instellingen van alle satellieten en de router, voeg nieuwe satellieten toe, beheer uw eigen satellieten account, controleer de apparaten die zijn aangesloten op de eenheden in het huis, voer uit SpeedTest, activeer de Parental control en controleer de netwerk verkeer.

Orbi kan ook worden geconfigureerd met behulp van de app Cirkel van Disney, dat ouders van jongere kinderen de mogelijkheid biedt om het beschikbare Wi-Fi-netwerk voor hun kinderen nauwkeuriger te beheren.

Performance

Nogmaals stelt Netgear niet teleur in dit opzicht. Hoewel we in de aanwezigheid waren van een versie die minder uitgerust was dan die we een paar jaar geleden probeerden, waren we desalniettemin tevreden met zijn werk in termen van prestatie. In feite zijn er zeer weinig Ethernet-poorten aan de achterkant van de twee apparaten, een teken dat het product moet draaien op de goede connectiviteit die wordt gegarandeerd door het Wi-Fi-netwerk. En met een grotere dekking slaagt het erin zich in elke hoek van het huis op zijn best te uiten.

Het heeft momenteel een netwerk Fastweb die mij, afhankelijk van vezels, biedt 1 Gigabit / s van kracht. Desondanks kan ik met de Fastgate (de modem die door het bedrijf wordt aangeboden) nooit meer dan 40 Mbps downloaden door een snelheidstest uit te voeren op mijn Xiaomi Mi6. Alles verandert wanneer ik het netwerk gebruik gemaakt door Orbi, gezien het feit dat ik in optimale omstandigheden bereik 525 Mbps in download e 192 Mbps in upload. In plaats daarvan kom ik op het verste punt van de router en van de satelliet 270 Mbps in download e 191 Mbps in upload. In het laatste geval zijn er tussen mijn positie en de router drie muren te passeren, terwijl er ten opzichte van de satelliet slechts één centrale muur is.

Netgear Orbi AC2200

Het is duidelijk dat in deze tests de smartphone die ik gebruikte niet de enige aangesloten bron was. Tegelijkertijd werden twee tablets, twee smartphones en twee pc's verbonden met Orbi. In de avonduren voegde ik er vaak mijn eigen toe Nvidia Shield TV, waarmee ik probeerde te spelen in streaming via het platform GeForceNow. Tijdens de spelfasen ondervond ik geen specifieke latentieproblemen, waardoor ik vrijwel dezelfde betrouwbaarheid kreeg als de Ethernet-kabel die op het product was aangesloten.

conclusies

Netgear Orbi AC2200 wordt verkocht in verschillende online winkels, waaronder Amazone. Op deze site is de prijs rond 230 euro in onze configuratie. Het is zeker niet een betaalbare prijs voor iedereen, gezien het potentieel ervan.

Degenen die in het bezit zijn van een groot huis, misschien op meerdere verdiepingen, worden sterk aangemoedigd om deze mogelijkheid in elk geval te overwegen. De eenvoud van installatie en de kracht die wordt geboden in het dagelijks leven maakt het een van de meest complete producten vanuit dit oogpunt. Voor dit cijfer is het niet mogelijk om beter te vinden, maar u moet zich ervan bewust zijn dat het systeem weinig aanpassingen toestaat en al het beheer van de banden niet handmatig kan worden gewijzigd.

Wij danken de persdienst voor het verzenden van het monster

Meer nieuws
Samsung Galaxy A51 5G: het 5G-middenbereik is officieel in Italië