appInternetNieuwsGeruchtSocial Media

FaceCoin, de cryptocurrency van Facebook en WhatsApp die een revolutie teweeg zou kunnen brengen in de betalingen

Whatsapp op Facebook

Gezien de drukte in verband met reclame en de daaruit voortvloeiende "ambigue" verwerking van gebruikersgegevens, Facebook probeert te herstructureren. En het onderhouden van een dergelijk gigantisch platform heeft een prijs, zowel moreel als vooral economisch, en het vinden van een duurzame bedrijfsvorm, vooral als online, is niet eenvoudig. Dat is de reden waarom een ​​van de volgende doelen van Zuckerberg zou zijn om een ​​potentieel revolutionair systeem te introduceren dat ook zou moeten worden betrokken WhatsApp.

Facebook werkt aan een eigen digitaal valutasysteem via WhatsApp

We praten al maandenlang van de mogelijke invoering van een betalingssysteem met het bovengenoemde berichtenplatform. Dit zou mogelijk zijn met de oprichting van een criptovaluta, hoewel gerelateerd aan stabielere valuta's zoals goud en de Amerikaanse dollar. Het zou kunnen worden genoemd FaceCoin deze digitale valuta die, indien bevestigd, de betalingen radicaal zou kunnen veranderen. Een term, die van "revolutie", die relevant zou zijn voor onze financiële wereld.

Het is voldoende om naar het oosten te gaan, in feite om te vinden WeChat, het Aziatische equivalent van onze WhatsApp (die daar door de overheid is verboden). Met deze app babbelen de Aziatische mensen niet alleen, maar doen ze allerlei soorten betalingen, van koffie tot de bar tot rekeningen, van eten thuis tot online online aankopen, enzovoort. Dit is mogelijk dankzij WeChat Pay, de digitale portefeuille die is geïntegreerd in de app waarmee de gebruiker zijn kaarten kan verbinden, vergelijkbaar met Paypal.

whatsapp

Er zijn al dergelijke betaalmethoden in het Westen: om naar Italië te kijken, accepteren sommige winkels betalingen met Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay en Satispay om de beroemdste te noemen. Maar zo'n platform heeft altijd een aantal beperkingen: Apple Pay en Samsung Pay kunnen bijvoorbeeld alleen worden gebruikt met de smartphones van de respectieve bedrijven. Het voordeel van het kunnen gebruiken van WhatsApp als betaalmiddel zou onmiskenbaar zijn, aangezien het door iedereen zou kunnen worden gebruikt, ongeacht de smartphone in bezit.

Het is nog vroeg om er concreet over te praten, maar het debuut is gepland om te eindigen 2019 / 2020 start, ook omdat de rivaal Telegram ook in deze richting werkt (of misschien niet?). Volgens wat gemeld door TheBlockCryptoop zijn minst zouden 50-technici aan het project werken in een beperkte toegangssite waar niet alle werknemers van Facebook toegang hebben. En misschien is het ook voor dit project dat Marky goed heeft nagedacht om zich te verenigen WhatsApp voor Messenger en Instagram.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.