FacebookInternetNieuws

Facebook verliest miljoenen jonge gebruikers, maar groeit over 55

Facebook logo

Sinds de opkomst van het schandaal met betrekking tot Cambridge Analytica, zijn velen zich meer bewust geworden van het geheim van Pulcinella dat draait rond Facebook. Onze gegevens zijn niet veilig, vooral wanneer zo'n gigantische en meestal gratis service wordt gebruikt die, in voor- en tegenspoed, ergens winst moet maken. Denk maar aan het geval van de "bespioneerde" gebruikers in ruil voor geld of de vele controverses over toegestaan ​​te hebben minderjarigen grote sommen uitgeven in games op het platform.

Facebook verliest veel gebruikers, maar Mark Zuckerberg is toch blij

Al dit gedoe leek Facebook echter niet zo zwaar te hebben getroffen, gezien de tot nu toe veelal positieve resultaten. Maar volgens de studie uitgevoerd door Edison Research, de situatie is anders dan hoe het in het algemeen is geschilderd. Er is een afname geweest, hoewel deze niet de enorme database van gebruikers heeft bereikt die tot nu toe is verzameld. Kijkend naar de Amerikaanse bevolking, zien we hoe door 2017 naar 2019 er was een afname van -17% als voor gebruikers tussen de 12 en de 34-jaren. Wat betreft de grootste gebruiker, tussen de 35 en de 54-jaren, is er altijd een afname geweest, maar van -3%. Maar het meest symbolische cijfer, durf ik te zeggen, is dat betrekking hebben op meer dan 55, die toenam met + 4%.

Facebook verliest gebruikers

Maar als je denkt dat alles is veranderd in een verlies voor de reus van Mark Zuckerberg, nou, dan heb je het mis. Altijd tweede Edison Research, de daling zou er een met zich hebben meegebracht verlies van 17 miljoen gebruikers. Een aanzienlijk cijfer, maar dat slechts het 6% van de Amerikaanse bevolking vanaf de 12-jaren vertegenwoordigt. Ook omdat, volgens de door Facebook gerapporteerde gegevens, het platform nog steeds groeit: dit komt omdat, zelfs als Facebook ten onder gaat, er apps zijn zoals WhatsApp en Instagram die positieve cijfers blijven malen.

Facebook verliest gebruikers

Kijk maar eens naar deze andere grafiek, die de frequentie toont van het gebruik van de belangrijkste social-mediaplatforms in de VS. En dat is het echt Instagram die namen stal van Facebook, passeren van 7 16% tot% binnen 4 jaar. Hetzelfde voor Snapchatvolwassen geworden van 4 15% tot%. In beide gevallen hebben we het over vrij jeugdige sociale netwerken als een referentiedoel, een teken dat Facebook nu als een "oude" sociale media wordt beschouwd.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.