appGoogleInternetNieuwsveiligheidsmartphone

Chrome waarschuwt u als de site die u bezoekt nep is

chrome sito fake

De gevaren van het net zijn altijd om de hoek en het is genoeg om even afgeleid te worden om slachtoffers van mogelijke computervallen te worden. Bijvoorbeeld kan geen URL-adres schrijven kan tot beveiligingsproblemen leiden. Dit weet het Google Chrome-team en in de nieuwe versie 70 di Chrome Canary het is mogelijk om een ​​optie in te schakelen die ons op de hoogte brengt wanneer we de link niet schrijven.

LEES OOK:
Google Chrome: ontdek of uw wachtwoorden veilig zijn met wachtwoordcontrole

Het Chrome-team voegt een nieuwe optie toe voor nepsites

chrome sito fake

Als je het wilt proberen, kun je het doen door de nieuwste versie van Chrome Canary te downloaden. Voor niet-ingewijden is dit een versie "nachtelijk bouwen"Van de beroemde browser, of voornamelijk ontworpen voor ontwikkelaars. Maar naast dat het toch bruikbaar is, bevat het enkele voorbeeldfuncties die pas later worden opgenomen in de stabiele versie van Chrome. Bijvoorbeeld le navigatie gebaren, evenals de voorvertoning van sites voordat je ze bezoekt.

En een van deze heet "Navigatiesuggesties voor lookalike URL's"En het doel is juist dat van het vermijden van de zogenaamde typosquatting. Heb je ooit het URL-adres van een site geschreven en ben je op de verkeerde site terechtgekomen omdat je een letter verkeerd hebt getypt? Hier dient deze functie van Chrome Canary precies om dit te voorkomen. Op het moment dat u de verkeerde koppeling schrijft, verschijnt een vervolgkeuzemenu dat een fout aangeeft, waarmee wordt gesuggereerd dat het echte domein moet klikken.

De werking ervan zal gebaseerd zijn op de rangorde van de sites en zal bijgevolg voornamelijk met de belangrijkste sites werken. Voor degenen die weinig bekend zijn, zou er echter geen bescherming moeten zijn, althans voor nu. Helaas (en gelukkig) is het geen echt blok, omdat het nog steeds mogelijk is om op de verkeerde site terecht te komen. Maar het is nog steeds een kleine stap voorwaarts voor het beschermen van uw gegevens.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.