cookieminer

CookieMiner is de malware die cryptocurrency steelt van Mac-gebruikers

Dankzij het werk van onderzoekers van de 42-eenheid, een bekend beveiligingsonderzoekscentrum in Palo Alto, is er een nieuwe ontdekt malware gericht aan gebruikers MacOS. Het is genoemd CookieMiner en zijn taak is om Cryptocurrencies stelen gebruikmakend van cookies voor handelsplatforms zoals Coinbase, Binance, Poloniex, Bittrex, Bistamp en MyEtherWallet.

LEES OOK:
WhatsApp zou aan zijn eigen cryptocurrency denken

Oog op malware die op macOS uw cryptocurrencies steelt door middel van cookies

Bitcoin-logo-criptovalute

De ontdekking van CookieMiner door Unit 42 komt met de analyse van OSX.DarthMiner, de malware die tegen het einde van 2018 opsprong en die, zelfs in dat geval, specifiek van invloed was op macOS-apparaten. Wat CookieMiner betreft, heeft het virus de taak om wachtwoorden te stelen die zijn opgeslagen in Google Chrome en berichten die zijn opgeslagen in back-ups van iTunes. Zodra deze informatie is verkregen, wordt het invoeren van de bovengenoemde cryptocurrency-platforms kinderspel.

En het hebben van actieve 2-authenticatie is niet genoeg, aangezien er onder de gestolen gegevens ook authenticatiecookies zijn. Deze worden door de hacker misbruikt om de site te laten geloven dat hij al is ingelogd, zodat hij de toegang niet via e-mail of sms hoeft te valideren. Maar hier eindigt het niet: zoals aangegeven door de onderzoekers van Unit 42, iMalware zorgt ook voor het installeren van mijnsoftware. Daarbij zal de machine van het slachtoffer worden misbruikt om cryptocurrencies (in dit geval Koto) te ondermijnen zonder dat hij het weet.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
Samsung Galaxy S10 Lite
Samsung Galaxy S10 Lite: bevestiging komt van de officiële website