cookieminer

CookieMiner is de malware die cryptocurrency steelt van Mac-gebruikers

Dankzij het werk van de onderzoekers van Unit 42, een bekend veiligheidsonderzoekscentrum in Palo Alto, is een nieuwe ontdekt malware gericht aan gebruikers MacOS. Het is genoemd CookieMiner en zijn taak is om Cryptocurrencies stelen gebruikmakend van cookies voor handelsplatforms zoals Coinbase, Binance, Poloniex, Bittrex, Bistamp en MyEtherWallet.

LEES OOK:
WhatsApp zou aan zijn eigen cryptocurrency denken

Oog op malware die op macOS uw cryptocurrencies steelt door middel van cookies

Bitcoin-logo-criptovalute

De ontdekking van CookieMiner door Unit 42 duikt op met de analyse van OSX.DarthMiner, de malware die eind 2018 opdook en die ook in dat geval specifiek op macOS-apparaten was gericht. Wat CookieMiner betreft, het virus heeft de taak wachtwoorden te stelen die zijn opgeslagen in Google Chrome en berichten die zijn opgeslagen in iTunes-back-ups. Zodra u deze informatie krijgt, wordt het invoeren van de bovengenoemde cryptocurrency-platforms kinderspel.

En het inschakelen van 2-factor authenticatie is ook niet genoeg, omdat er onder de gestolen gegevens ook authenticatiecookies zijn. Deze worden door de hacker gebruikt om de site te laten geloven dat deze al is ingelogd, zodat het niet nodig is om toegang via e-mail of sms te valideren. Maar daar eindigt het niet: zoals aangegeven door onderzoekers van Unit 42, iMalware zorgt ook voor het installeren van mijnsoftware. Daarbij zal de auto van het slachtoffer worden geëxploiteerd om cryptocurrencies (in dit geval Koto) te ontginnen zonder zijn medeweten.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
Samsung Galaxy A51 5G: het 5G-middenbereik is officieel in Italië