playstation

PlayStation Classic: de miniconsole van Sony is bijzonder kwetsbaar voor hackers

In deze weken is het 'nieuwe' ontvolkt PlayStation Classic, de miniconsole die volgens de regels van anderen spellen reproduceert die zo dierbaar zijn voor de zeer gelukkige PS1. Het apparaat lijkt echter kwetsbaarheden te hebben; laten we uitvinden wat er is gebeurd.

PlayStation Classic laat een volledig gebrek aan beveiliging zien

playstation

Sommige hackers, waaronder yifanlu e madmonkey1907, hebben toegang gekregen tot de broncodes van PlayStation Classic door de deur UART. Door dit te doen, konden hackers eenvoudig de meest uiteenlopende spellen op het platform laden; de video waarin de twee protagonisten een prototype hebben geüpload Crash Bandicoot direct op de mini-console.

Lees ook: PEC-hackeraanval: gestolen gegevens van ongeveer 500 duizend gebruikers

Het relatieve gemak waarmee hackers toegang hebben tot gegevens staat in schril contrast met eerder bekende klassieke consoles. Wat betreft NES e Super NES Classic Editionin feite hebben hackers het veel moeilijker gevonden om toegang te krijgen.

Lees ook: Playstation 5 met Kerstmis? Sony controleer iedereen met deze "teaser"

Dus er blijft een compleet gebrek aan veiligheid van Sony's kant voor hem PlayStation Classic, een probleem dat, als het op zich niet relevant is, een schaduw werpt over de mogelijkheid - door hackers - van ontgrendelingssystemen op basis van ARM.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.