smartphone

Uw smartphone kan alfanumerieke wachtwoorden vervangen

In de zeer nabije toekomst, de klassiekers alfanumerieke wachtwoorden ze zouden zeker met pensioen kunnen gaan. Hoogstwaarschijnlijk, om ze te vervangen, zouden we onze smartphones denken. Het voorstel komt uit W3C (World Wide Web Constortium), dat een nieuw authenticatiesysteem heeft ontwikkeld in samenwerking met FIDO Alliance

Aandacht voor "authenticatie met de smartphone"De W3C verwijst niet naar het systeem van twee-factor authenticatie. Die sms met verificatiecode die op uw mobiele telefoon binnenkomt wanneer u zich aanmeldt bij een service, heeft niets te maken met het idee om te organiseren Tim Berners-Lee (voor niet-ingewijden is hij de mede-uitvinder van het World Wide Web). Het is niet eens een op hardware gebaseerde besturing, zoals gebeurt met Gmail, klaar om ons op de hoogte te stellen wanneer iemand ons account verbindt vanaf een onbekend apparaat.

De W3C heeft een op smartphones gebaseerd verificatiesysteem gemaakt

wachtwoorden vervangen door smartphone

Het systeem ontwikkeld door de W3C is gebaseerd op de webbrowser en niet op accounts. Dit verschil opent de mogelijkheid voor alle portals om het authenticatiesysteem te exploiteren. Enige vereiste: gebruik een webbrowser die dit ondersteunt.

Lees ook: WPA3: nieuwe beveiligingsstandaard voor Wi-Fi-netwerken

In wezen kunnen verschillende codes en wachtwoorden definitief worden weggegooid dankzij een zeer eenvoudig protocol. naar maak een opname, op elke website is de smartphone, een bijnaam en een paar stappen voldoende:

  • open de gewenste portal;
  • kies ervoor om ed te registreren voer een gebruikersnaam in;
  • op de smartphone verschijnt een typeverzoekwil je je op deze website registreren?"
  • het bevestigende antwoord wordt gevolgd door deauthenticatie met onze gebruikelijke methoden: vingerafdruklezer, pincode, patroon om te tekenen, gezichtsherkenning, irisscanner, enz .;
  • na deze stap, deaccount kan als aangemaakt worden beschouwd;
  • om in te loggen vanaf een pc, maakt u gewoon verbinding met dezelfde site en voer je gebruikersnaam in zonder wachtwoord;
  • een pop-up op de smartphone zal ons vragen of we de login willen toestaan ​​(authenticatie met de hierboven vermelde methoden);
  • door de aanvraag te bevestigen, worden we automatisch ingelogd.

Lees ook: Authenticatie met de bloedbaan: verleende het patent aan Samsung

Dit zijn stappen die langer zijn om weer te geven dan te "doen". Inderdaad de systeem is niet alleen sneller, maar ook veel veiliger. Op dit moment, Mozilla Firefox is al compatibel de oplossing voorgesteld door de W3C. Google Chrome, Opera en Microsoft Edge zijn binnenkort compatibel mentre Apple Safari is nog een onbekende hoeveelheid. Is dit echt de toekomst van authenticatie op het web?


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.