web analytics
netflix europa

Netflix: de Europese Unie elimineert de geografische grenzen van streaming

Indien gebruikt Netflix en je merkt dat je meer of minder vaak rond deEuropa, je hebt zeker te maken gehad met de vervelende geografische blokkades waardoor je de service niet kon gebruiken. Goed nieuws: een paar uur geleden Europees Parlement heeft een nieuwe regelgevingswet goedgekeurd waarmee alle EU-burgers een abonnement kunnen nemen op diensten zoals Netflix, Spotify, Amazon Prime, Deezer enzovoort gebruik de service in een ander land van de Europese Unie waar ze zich bevinden.

Deze nieuwe regels hebben alleen betrekking op betaalde online diensten, terwijl aanbieders van gratis diensten krijgen de mogelijkheid om hun inhoud in heel Europa beschikbaar te stellen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de vereisten met betrekking tot verblijfscontroles. Zoals verklaard door Jean-Marie Cavada, lid van het Europees Parlement, "Europese burgers zaten te wachten op deze nieuwe regels, die een stap in de richting van een gemeenschappelijke digitale markt vormen. Deze nieuwe regels verhogen de mobiliteit en zorgen voor de overdraagbaarheid van Europese online-inhoud voor gebruikers, zonder afbreuk te doen aan het auteursrecht."


28 / 03 update: na bijna een jaar na de aankondiging, zal de nieuwe verordening geldig zijn vanaf vanaf 1 april 2018. Vanaf deze datum kunnen we profiteren van de Italiaanse catalogus van de verschillende streamingplatforms waarop we ook in het buitenland zijn geabonneerd.

Netflix: de Europese Unie elimineert de geografische grenzen van streaming

Volgens een 2016-enquête van de Europese Commissie heeft 64% van de Europeanen internet gebruikt om videogames, afbeeldingen, films of muziek te openen of te downloaden, met 54.7% in Italië. Deze aantallen zouden verder moeten groeien, gezien de recent nieuws over roaming in Europa. Het is echter redelijk om dat te melden dit houdt niet de mogelijkheid in om toegang te krijgen tot de catalogi van de andere landen. Als u een Italiaans Netflix-account hebt, kunt u deze catalogus ook bekijken door in te loggen vanaf een netwerk in Duitsland, maar we hebben geen toegang tot Duitse inhoud. Bovendien, de regelgevende instanties zullen controleren dat een gebruiker niet permanent naar een ander land is verhuisd, aangezien elke natie verschillende toepassingen heeft van de copyright over de verschillende inhoud.

Netflix


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
teamviewer op 24 maart
TeamViewer Down: problemen en storingen vandaag, 24 maart