Apple tegen FBI, het geval van de San Bernardino-iPhone eindigt

VS: politie heeft toegang tot dode iPhone-gebruikers met hun vingerafdrukken

Het is een terugkerend thema als het gaat om de nationale veiligheid van Verenigde Staten, die van toegang door de wetshandhaving naar smartphones van onderzochte personen of beschuldigd van misdaden. Toegang meerdere keren geweigerd door producenten zoals: Apple voor hem iPhone maar dat, cn de evolutie van de technologie kon de politie dankzij een kortere weg.

Amerikaanse autoriteiten hebben toegang tot iPhones dankzij de vingerafdrukken van overleden mensen

Apple touchID

Een vraag, die van toegang tot smartphones om onderzoeken te vergemakkelijken, werd gerezen naar aanleiding van de bloedbad van San Bernardino daterend uit 2015. De politie vroeg Apple om hen in staat te stellen de inhoud van iPhone van de terroristen, toestemming die het bedrijf Cupertino botweg weigerde. De vraag riep nogal wat op controverse, het aanraken van delicate kwesties met die met betrekking tot recht op privacy. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelde, hebben autoriteiten echter een kortere weg om toegang te krijgen tot smartphones.

U KUNT GEÏNTERESSEERD ZIJNHeeft de FBI 1.3 miljoen dollar betaald om toegang te krijgen tot de San Bernardino-iPhone?

De toegang met code is namelijk geleidelijk vervangen door de snellere en comfortabelere toegang met de vingerafdrukken. Welk systeem veiliger was, was uitgebreid besproken toen de Raak ID Apple begon te grijpen. Het extreme geval waarin het vingerafdrukbeveiligingsprotocol zeker niet effectief is, is wanneer de mensen die het apparaat bezitten niet over de vermogen om te handelen (flauwgevallen, in slaap) of ik ben dood.

Als in het eerste geval toegang krijgen tot de smartphones door de vinger van de bewusteloze eigenaar op de sensor te leggen een misdaad is, aangezien het schadelijk is voor het recht op privacy, in het tweede geval niet. Dit recht vervalt voor overleden personen, althans naar Amerikaans recht. Verschillende bronnen (die anoniem wilden blijven) hebben toegegeven dat de Politie van New York en "Ohio maakt van dit soort toegang een gangbare en legale praktijk. Dit is vooral het geval bij de apparaten van mensen die zijn gestorven voor overdosis. In deze gevallen kan het van essentieel belang zijn om de laatste bewegingen van de slachtoffers te kunnen achterhalen de drugsdealers opsporen.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.