nintendo schakelaar

Hackers installeren Linux op Nintendo Switch

Nintendo Switch vertegenwoordigt de eerste poging van Nintendo om een ​​hybride console te creëren tussen een huisvrouw en een laptop. Gelanceerd op maart 3 2017, recordomzet werd genoteerd tijdens het debuutjaar. Schakelaar is opgeteld 14.86 miljoen eenheden gedistribueerd in 2017, terwijl de 3DS 71.99 miljoen heeft bereikt. Het nieuws van de dag gaat echter over een groep hackers die erin geslaagd is installeer Linux op Switch. Team hackers Fail0verflow een exploit van het systeem hebben uitgebuit Nintendo het kan op geen enkele manier worden hersteld, zelfs niet met toekomstige updates.

Linux op Nintendo Switch: het werk van hackers gaat door

Zoals je kunt zien in de bovenstaande tweet, de hackers van Fail0verflow ze zijn erin geslaagd het systeem draaiende te krijgen Linux op Switch, waarmee de weg wordt geëffend voor de mogelijke installatie van externe apps en homebrews. Bovendien lijkt volgens de woorden van het team een ​​systeemuitbraak te zijn uitgebuit Nintendo je zult op geen enkele manier kunnen rondreizen, zelfs met toekomstige firmware-updates.

nintendo schakelaar

Het lek zou betrekking hebben op de boot ROM van de SoC NVIDIA Tegra X1. Wanneer de console wordt gestart, leest en voert het een code uit die zich in dit ROM bevindt en die informatie bevat over de opstartprocedure. ROM gaat Read Only Memory, een alleen-lezen geheugen kan niet worden gewijzigd of bijgewerkt.

Dit betekent dat Nintendo geen updates kan uitbrengen die dit geheugen wijzigen. De enige mogelijkheid is een aanpassing van de SoC die waarschijnlijk door Nintendo aan NVIDIA zal worden gevraagd, zodat toekomstige versies van de console niet door deze fout worden beïnvloed. Tegra X1 is niet nieuw voor deze problemen: al in december had een hackergroep de zwakke punten van de bovengenoemde chip geïdentificeerd die moest worden benut om de installatie van homebrew ed emulators.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.