otsaw o-r3

Otsaw O-R3: de eerste robotpolitieagent debuteert in Dubai

De toekomst is voor ons, vooral als het gaat om robotica. De politie di Dubai heeft inderdaad aangekondigd dat aan het einde van de 2017 Otsaw O-R3 zal debuut in de straten van de stad. Het is een robot dat in de vorm van een machine autonoom rijden, zal het territorium beheersen. Het apparaat is gemaakt door Otsaw Robotics, een start-up in Singapore, en zal de politie de hele dag door ondersteunen.

Otsaw O-R3 ziet eruit als een kleine machine, maar binnenin integreert het verschillende technologieën. Eerst de 360 ° camera, waarmee objecten en personen kunnen worden gescand en kwaadwillende personen kunnen worden geïdentificeerd. In het geval dat het niet mogelijk is om de achtervolging voort te zetten, is er een in het achterste compartiment autonome drone die ervoor zorgt dat het onderwerp in de zoeker blijft, wachtend op de komst van de menselijke politie.

Otsaw O-R3: de robotpolitieagent debuteert in Dubai

 

Inderdaad, de rol van Otsaw O-R3 het zal integratie zijn en niet de vervanging van de menselijke component (om voor de hand liggende logistieke redenen). Het kan echter helpen, dankzij het vermogen om het toe te voegen self-opladen, zal operationeel zijn 24/7. Volgens het politieteam van Dubai is het doel dat i robot vertegenwoordigen de 25% van het personeel van de politie door 2030.

Aan de andere kant zal het hebben van een extra "paar ogen" het bewakingswerk alleen maar gemakkelijker maken. Het volstaat te zeggen dat, dankzij de implementatie van sensors 3D LIDAR, GPS en meer, O-R3 is hier ook toe in staat verdachte acties onderscheppen, zoals een koffer onbeheerd achter, evenals het vermijden van obstakels. De kosten? De huur is van 10.000-dollars per maand, een figuur al met al bevat.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.