otsaw o-r3

Otsaw O-R3: de eerste robotpolitieagent debuteert in Dubai

De toekomst staat voor de deur, vooral als we het over hebben robotica. De politie di Dubai heeft inderdaad aangekondigd dat aan het einde van de 2017 Otsaw O-R3 debuteert in de straten van de stad. Het is een robot dat in de vorm van een machine autonoom rijden, zal het territorium beheersen. Het apparaat is gemaakt door Otsaw Robotics, een start-up in Singapore, en zal de politie de hele dag door ondersteunen.

Otsaw O-R3 ziet eruit als een kleine machine, maar binnenin integreert het verschillende technologieën. Eerst de 360 ° videocamera, waarmee objecten en personen kunnen worden gescand en aanvallers kunnen worden geïdentificeerd. In het geval dat het niet in staat is om door te gaan met de achtervolging, is er in het achtercompartiment een autonome drone die ervoor zorgt dat het onderwerp in het vizier blijft in afwachting van de komst van de menselijke politie.

Otsaw O-R3: de robotpolitieagent debuteert in Dubai

Inderdaad, de rol van Otsaw O-R3 het zal die van integratie zijn en niet van vervanging van de menselijke component (om voor de hand liggende logistieke redenen). De toevoeging kan echter nuttig zijn, gezien het feit dat het dat kan self-opladen, zal operationeel zijn 24 / 7. Volgens het politieteam van Dubai is het doel dat i robot vertegenwoordig de 25% van het personeel van de politie binnen de 2030.

Aan de andere kant zal het hebben van een extra "paar ogen" het bewakingswerk alleen maar vergemakkelijken. Denk daar maar eens aan, dankzij de implementatie van sensors 3D LIDAR, GPS en meer, O-R3 is ook in staat verdachte acties onderscheppen, zoals een koffer die onbeheerd is achtergelaten, en obstakels vermijden. De kosten? De huur is voor 10.000-dollars per maand, een figuur al met al bevat.


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

Biedt kanaal , Nieuwskanaal, Telegram Group, Facebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.

Meer nieuws
Samsung Galaxy A51 5G: het 5G-middenbereik is officieel in Italië