wachtwoord hacker

Een verborgen database bevat meer dan 560 miljoenen gestolen wachtwoorden

Tegenwoordig lijkt het erop dat de wereld vanhacking (of pseudo-verhaal) is helaas in grote beroering. Na deransomware-aanval vond plaats op wereldwijde schaal en de diefstal van de nieuwe Pirates of the Caribbean-film vandaag komt er een nieuw alarm van het team Kromtech-beveiliging Onderzoekscentrum, vervolgens bevestigd door andere beveiligingscentra, met betrekking tot de aanwezigheid van een databank online dat meer zou bevatten dan 560 miljoen fra gestolen wachtwoorden ed e-mailadressen.

Deze zouden zijn verkregen door infiltratie in bekende platforms zoals Linkedin, dropbox, Tumblr, adobe, Mijn ruimte en anderen. Momenteel geen nieuws over sociale netwerken zoals Facebook, Google, WhatsApp, Telegram enzovoort. Volgens wat werd gezegd door Bob Diachenko, een onderzoeker bij Kromtech, zouden ze gezond zijn 243.6 miljoen de adressen mail gestolen van deze sites.

Een verborgen database bevat meer dan 560 miljoenen gestolen wachtwoorden

Al deze gegevens zouden in voorgaande jaren zijn verzameld en hierin zijn opgeslagen mogelijk openbare database maar van de momenteel anonieme bron, zelfs als de bijnaam 'Eddie”Door hetzelfde Kromtech-team. Bovendien zou een ander probleem te maken hebben met het type database in kwestie, dat zou draaien op een onveilige softwareversie van MongoDB, die vrije toegang tot de gegevens mogelijk maakt voor iedereen die bekend is met deze bewerkingen. snuiven. Volgens de bevindingen van Kromtech zou het goed zijn 313-database verspreid door de VS, Canada en Australië met verschillende terabytes van gegevens.

Als u in het bezit was van een account bij een van de bovengenoemde diensten, we adviseren u ten stelligste om uw wachtwoord te wijzigen. Zoals gewoonlijk is onze uitnodiging om combinaties van cijfers, symbolen en kleine letters en hoofdletters te kiezen, om diefstal te bemoeilijken. Maar bovenal, probeer het vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere sites. Als u wilt weten of uw account het onderwerp is geweest datalek, je kunt de handige tool gebruiken HaveIBeenPwned. Op deze site kunt u uw e-mail invoeren en controleren welke sites u in het verleden hebt geschonden. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat uw accountgegevens zijn gestolen, maar het is nog steeds een nuttige alarmbel.

Turkse hacker


Mis geen enkel nieuws, aanbieding of beoordeling gepubliceerd op onze site! Volg ons op sociale netwerken om up-to-date te blijven in realtime dankzij:

 Biedt kanaal NieuwskanaalTelegram GroupFacebook-pagina, YouTube-kanaal en Forum.