'Apple is verouderd', zegt de CEO van LeEco

"Apple is verouderd", zegt LeEco CEO

De CEO van LeEco, het Chinese bedrijf dat voorheen bekend stond als LeTV, denkt dat Apple niet langer geïnteresseerd is in innovatie, zelfs zo ver als definieer het bedrijf "verouderd" tijdens een recent interview met CNBC. Jia Yueting heeft dat ook al gezegd de iPhone kan de concurrentie niet meer bijhouden, wat leidde tot een gestage daling van de verkoop in China.

"Apple in China heeft zijn initiële verkoopmomentum al verloren en de groei is bijna tot stilstand gekomen," zei Yueting. "En een van de belangrijkste redenen voor deze daling is dat nu het bedrijf heeft zijn innovatieve geest volledig verloren. Zo lanceerde Apple vorige maand de nieuwe iPhone SE. Elke insider of telefoonliefhebber is zich er terdege van bewust dat dit een apparaat is dat ongelooflijk gedateerde technologie gebruikt. "

ceo-le-eco

"Bovendien zal de volgende generatie mobiele telefoons nog opener en steeds meer gericht zijn op het aanbieden van een volledig ecosysteem van diensten aan gebruikers, in tegenstelling tot wat Apple doet met zijn gesloten applicatiesystemen," ging de CEO van LeEco verder. "De totale controle over het bedrijf en de hermetische aard van zijn apparaten vormen een enorm obstakel voor industriële innovatie."

LeEco, vaak "Netflix van China" genoemd, biedt een groot aantal producten en diensten aan in eigen land. In het verleden heeft Jia Yueting nooit te veel problemen gehad om Apple hard te bekritiseren, het bedrijf vergelijken met Adolf Hitler en beschrijf het als een arrogant regime dat regeert met tirannie.

Alleen vandaag onthult Apple de omzetcijfers voor het eerste kwartaal van het jaar, en experts verwachten voor het eerst in de geschiedenis een verhaal enorme daling van iPhone-verkopen.

Via