Telegram

"Nee, Google heeft ons niet proberen te kopen", zegt de oprichter van Telegram

Het nieuws heeft zich onlangs onder de Russische pers verspreid dat Google vorig jaar voor een miljard dollar zou proberen de Telegram-toepassing voor expresberichten te kopen. Deze informatie was echter onmiddellijk ontkend door de oprichter van het bedrijf, Pavel Durov.

De indringende geruchten van de gang verklaarden dat Sundar Pichai, de huidige CEO van Google, maar op dat moment de belangrijkste productmanager van het bedrijf, Durav ongeveer een jaar geleden ontmoette en hem voorstelde om het berichtenplatform te kopen. Maar Durav zelf ontkende deze geruchten slechts enkele uren geleden.

Pavel Durov, CEO van Telegram

"Onzin," zei hij nadat hij door TechCrunch was gecontacteerd om de zaak te bevestigen. "Ik heb nog nooit vergaderingen of discussies met Google gehad over een mogelijke acquisitie. Natuurlijk ken ik veel van de jongens die voor het bedrijf werken en Sundar zelf, maar het hele verhaal van de overname en de miljard dollar is een leugen. '

Google heeft immers al een eigen berichtentoepassing, Hangouts, die het verwachte succes nog steeds niet haalt en terrein blijft verliezen ten opzichte van andere industriereuzen, zoals WhatsApp. Het platform, dat officieel door Facebook is gekocht voor $ 19 miljard in de 2014, heeft onlangs plaatsgevonden meer dan een miljard van actieve gebruikers per maand. Het jongere Telegram, in de herfst van de 2013 gelanceerd, kan bogen op een gebruikersbestand van 100 miljoen.

Via