Witte Huis

Het Witte Huis kondigt nieuwe online maatregelen tegen ISIS aan

La Witte Huis kondigde de nieuwe maatregelen aan gericht op om de rekrutering van Amerikaanse burgers in de zogenaamde Islamitische Staat te voorkomen.

Ongetwijfeld valt een van de nieuwe maatregelen op enorme taakgroep om propaganda te voorkomen via het web van terroristische groeperingen.

Het werd ook gehouden ontmoeting tussen ambtenaren en leiders van Silicon Valley met als doel de manieren waarop technologie de actie van terroristen kan tegengaan.

Onder de bedrijven die hebben deelgenomen aan de vergadering zijn Apple, Google, Facebook, Microsoft e Twitter, die uitvoerig hebben gesproken over de concrete noodzaak om te voorkomen dat terroristische groepen proselieten en extremisten via sociale netwerken tot andere gebruikers maken die tot nu toe totaal niets met hun denken te maken hadden.

Terwijl deze bijeenkomst plaatsvond in San Jose, Californië, besloot het Witte Huis zijn plannen aan te kondigen, goedgekeurd door het ministerie van Veiligheid en het ministerie van Justitie. De woordvoerder van het Witte Huis, Ned Price, zei dat na de bloedige aanvallen van San Bernardino en Parijs de Verenigde Staten en hun internationale gemeenschapspartners de behoefte en plicht voelden om verbieden ISIS-extremisten vruchtbare grond te vinden voor hun aanwerving.

Informatie verkregen dankzij het persbureau "Associated Press" meldt dat een van de onderwerpen op de agenda van overheidsfunctionarissen opvalt analyse van het gebruik dat terroristen maken van gecodeerde applicaties en diensten; onder de programma's van de overheid is er ook de bedoeling om burgers te helpen bij het creëren en publiceren van alternatieve inhoud voor die van de IS om haar propaganda te ondermijnen.

En deze intenties lijken echt de kern van het probleem te vormen als we bedenken dat Syed Farook en Tashfeen Malik, het moslimextremistische stel dat het San Bernardino bloedbad in Californië heeft veroorzaakt, ze ontmoetten elkaar online en gebruikten een privé-berichtenapplicatie om hun meningen uit te wisselen.

De IS werft zijn nieuwe volgers in Europa en de Verenigde Staten aan via sociale media, waarmee hij aantoont dat hij deze communicatiemiddelen kan onderwerpen aan zijn eigen doeleinden en aan zijn propaganda.

Technologieleiders en staatsambtenaren bespraken ook online codering en het belang van het respecteren van privacy na de terroristische aanslagen.

Veel bedrijven hebben het zelf gezegd beschikbaar voor samenwerking zolang de privacy van de gebruikers nooit in twijfel wordt getrokken.

Via