Supreme Court Samsubg tegen Apple

"Patentoorlog": Samsung en Apple bij het Supreme Court

Slechts een paar weken daarna Samsung heeft ingestemd om advertentie te betalen Apple de som van 548million dollari het Koreaanse bedrijf heeft besloten om hun geschil over octrooien op te lossen de zaak voorleggen aan de Hoge Raad om een ​​herziening van de straf te verkrijgen.

In een persbericht van hetzelfde bedrijf lezen we dat, hoewel Samsung meer geïnteresseerd is in concurrentie op de markt dan in de rechtbank, het het gepast acht het proces voort te zetten om een ​​voorbeeld te stellen en een precedent te scheppen voor die kleine en grote Amerikaanse bedrijven die een dag zou in een vergelijkbare situatie kunnen zijn.

Het door Samsung ingediende beroep gaat ervan uit dat, in tegenstelling tot de gevallen van octrooien voor nutsvoorzieningen (inherent aan de werking van het product), de jury legde niet voldoende duidelijk uit hoe de aanwezigheid van een octrooi te herkennen als het gaat om ontwerpoctrooien.

"Samsung voert deze strijd omdat het gelooft dat de manier waarop de wetten zijn geïnterpreteerd niet in lijn is met de tijd van vandaag", luidt de verklaring; het bedrijf gelooft de beslissing van de rechtbank ondermijnt innovatie sterk en verstikt de concurrentie.

Er moet ook aan worden herinnerd dat bedrijven zoals Facebook, eBay en Google op een of andere manier het protest van Samsung hebben ondersteund, met het argument dat de recente uitspraak, zo niet tegengesteld, "absurde gevolgen en een verwoestende impact op bedrijven zou kunnen hebben".

Het Hooggerechtshof heeft nog niet besloten of Samsung de recensie in overweging zal nemen, het heeft immers nooit beslissingen genomen over ontwerpoctrooien sinds het verre 1800.

Via