Bastille-dag in Frankrijk

Frankrijk verbiedt Tor en openbare wifi niet

Iets meer dan een week geleden, de Franse krant Le Monde meldde het bestaan ​​van een ongrijpbare geheim document, wat suggereerde dat de politie verhuisde om een ​​wet goedgekeurd te krijgen beperkt de vrijheid en privacy van burgers op het netwerk enorm.

Onder de verschillende verzoeken die in dit document voorkomen, is het verbieden van deTor-maskeridentiteitstoepassing, de wil van toegang tot openbare wifi voorkomen tijdens noodsituaties en de verplichting van de leveranciers van gecodeerde media van verstrek de relevante decryptiesleutels aan de autoriteiten.

Arrestatie in Frankrijk

Maar volgens wat gemeld door The Connexion, de premier Manuel Valls zei vandaag dat het verbieden van openbare wifi geen onderdeel zou zijn van nieuwe beveiligingsmaatregelen. "Internet is vrijheid, een buitengewoon communicatiemiddel en een voordeel voor de economie," verklaarde de premier.

Het lijkt er ook op dat de toegang tot het Tor-netwerk helemaal niet zal worden verboden en dat de politie er nooit om heeft gevraagd achterdeur voor toegang tot privé-informatie van WhatsApp- of Skype-gebruikers. een geweigerd vanuit elk oogpunt, kortom.

En terwijl de burgers gretig wachten op de toepassing van nieuwe veiligheidswetten, is Frankrijk er nog steeds in een noodtoestand, waarvan de looptijd gepland is voor de 26 volgend jaar februari.

Via