web analytics
technologie

TOP 10: de rijkste mannen in technologie en hun erfgoed

Forbes heeft de ranglijst van de 100 rijkste persoonlijkheden ter wereld in de technologietak samengesteld; onder hen is ook een vrouw, Laurene Powell Jobs, de vrouw van wijlen Steve.

We analyseren de eerste tien posities hieronder.

#1 Bill Gates

Bill Gates60 jaar, richtte hij 40 jaren geleden op Microsoft samen met zijn vriend Paul Allen met als doel 'een computer op het bureau van elke persoon' te zien, bezit vandaag 84% van de Amerikaanse gezinnen een computer. Vijftien jaar geleden investeerde Gates samen met zijn vrouw Melinda 30 miljard dollar om een ​​goed doel op te richten, de Gates Fondation, met als doel ongelijkheden te verminderen.

Eigen vermogen: 79,6 miljard dollar

#2 Larry Ellison

Larry Ellison71 jaar, mede-oprichter en CEO van Oracle Corporation, een functie waarvan hij in 2014 ontslag nam. In juni 2015 kondigde hij aan dat Oracle zijn cloudservices uitbreidt om de webservices van Amazon.com uit te dagen.

Eigen vermogen: 50 miljard dollar

#3 Jeff Bezos

Jeff Bezos51 jaar oud, getrouwd en met vier kinderen, hij is de oprichter van Amazon.comwaarvan 18% bezit. In juli kondigde het bedrijf een meer positieve dan verwachte sluiting van het tweede kwartaal aan, met een omzet van $ 92 miljoen.

Eigen vermogen: 47.8 miljard dollar

#4 Markeer Zuckerberg

Mark Zuckerberg31 jaar, enfant prodigeoprichter van Facebook in 2004 verliet hij Harvard om het bedrijf naar Silicon Valley te verplaatsen. Getrouwd met Priscilla en verwachtend hun eerste kind. In augustus bereikte Facebook de top van gebruikers door 1 miljard gebruikers op één dag te registreren.

Eigen vermogen: 41.2 miljard dollar

#5 Larry-pagina

larry-pagina

42 jaar, oprichter Google samen met Sergey Brin. Hij is ook recent CEO van Alphabet, een beursgenoteerd bedrijf dat Google, het Google X-lab en bedrijven zoals Calico, Nido en Fiber omvat. In augustus gaf hij zijn positie als Google-CEO op aan Sundar Pichai.

Eigen vermogen: 33.4 miljard dollar

#6 Sergey Brin

Sergey

42 jaar oud, oprichter samen met Larry Page van Google. Hij bekleedt de functie van president van Alphabet, wiens belangrijkste doel is "het verkrijgen van de meest ambitieuze resultaten die ooit zijn bereikt". YouTube blijft ook een alfabetbedrijf.

Eigen vermogen: 32.8 miljard dollar

#7 Jack Ma

jack-ma

51 jaar, oprichter van Alibaba. Hij heeft een snelgroeiende carrière gehad en is het symbool van het succes van China op de technologiemarkt. Het haalde de krantenkoppen voor het historische initiële openbare aanbod van $ 21.8 miljard.

Eigen vermogen: 23.2 miljard dollar

#8 Steve Ballmer

Steve Ballmer

59 jaar oud, verliet hij zijn positie als CEO van Microsoft in 2014, terwijl hij 4% van de aandelen van het bedrijf behield. Hij is momenteel de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Eigen vermogen: 22.7 miljard dollar

#9 Laurene Powell Jobs

Laurene

De 52-jarige weduwe van wijlen Steve Jobs blijft laag aanzien door een deel van haar inkomsten te gebruiken voor sociale en liefdadigheidsdoeleinden. Zij is de oprichter en president van Emerson Collective, een organisatie die ondernemerschap gebruikt om sociale hervormingen te bevorderen en arme studenten te helpen.

Eigen vermogen: 21.4 miljard dollar

#10 Michael Dell

michael-dell

50 jaar, oprichter van dal, een van de toonaangevende bedrijven in de wereld van de productie van hardware, software, computers en tablets. Onlangs bereikte hij de krantenkoppen voor de overname van EMC Corporation.

Eigen vermogen: 19.6 miljard dollar

bron

Meer nieuws
tiktok
TikTok ziet af van de maximale videokwaliteit, minimaal een maand