Appel

Apple investeert "weinig" op het gebied van onderzoek

Een recent uitgevoerd onderzoek door Bloomberg die een aantal verschillende Silicon Valley-bedrijven als voorbeeld nam, zegt dat Appel niet is een van de bedrijven die het meeste investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Volgens rapporten investeert het bedrijf Cupertino alleen de 3.5% van zijn omzet in R & D-activiteiten (ongeveer 8.1 miljard dollar op een omzet van 233 miljard), in tegenstelling tot andere bedrijven die beslist meer betrokken zijn bij hetzelfde vakgebied. Alphabet wijst bijvoorbeeld het 15% van zijn omzet toe aan innovatie, Facebook en de 21%, maar het wordt overtroffen door Qualcomm, dat momenteel 22% investeert in onderzoek, ongeveer 5.6 miljard dollar op een omzet van 25,3 miljard.

StatistischeRam Mudambi, van Temple University in Philadelphia beweert dat Apple vertrouwt op de technologische vooruitgang van haar leveranciers door innovatie uit te besteden en kosten te besparen. Leveranciers concurreren met elkaar om het werk van Apple te grijpen, "en een deel van de race besteedt steeds meer aan R & D."

Ondanks Apple's relatief lage investering in innovatie, de vermogensgroei geïnvesteerd door de 2013 is onmiskenbaar. Het merendeel van de geïnvesteerde cijfers betreft het ontwerp en de ontwikkeling van een van de weinige componenten gemaakt binnen Apple, i processors.

Een andere belangrijke bron van investeringen door Apple mondt uit in de levering van apparatuur en operationele bases die altijd nieuw zijn, denk maar aan het nieuwe hoofdkantoor in aanbouw in Californië.

Het sterke punt van het bedrijf Cupertino blijft de marketing en reclame; heeft "slechts" 3.5 miljarden dollars geïnvesteerd, Apple kan worden gerekend tot de bedrijven met de "meest effectieve en geavanceerde marketing ooit gezien", zoals vermeld door Tim Swift van St. Joseph University in Philadelphia.

Kortom, voor Apple is het passend om te zeggen "minimale inspanning, maximale opbrengst"!

Via

Meer nieuws
Apple-logo
iPhone 12 zal 4-modellen goed tellen, maar met de 2021 verandert u van strategie | gerucht