Oculus Rift

De oprichter van Oculus onthult een groot probleem voor de VR-industrie

De kabels zijn een van de grootste problemen voor de virtual reality-industrie, zegt Palmer Luckey, oprichter van de beroemde Oculus.

Oculus-twitter

De noodzaak om kijkers verbonden te houden met kabels is in feite een belangrijke beperking voor het gebruik van augmented reality in het veld gaming, zowel vanwege de moeilijkheid om bepaalde bewegingen uit te voeren als vanwege het gebruiksgemak van deze apparaten.

Aangezien deze nieuw zijn en nog steeds niet wijdverbreid, is de eerste indruk van nieuwe gebruikers inderdaad belangrijk, en een omvangrijke en ongemakkelijke kijker om te gebruiken kan eerder negatieve eerste indrukken genereren. Ook om deze reden werkt de VR-industrie samen om producten te verspreiden zoals Google Cardboard en Gear VR, handig om de virtual reality-ervaring comfortabeler en praktischer te maken, wachtend op de krachtige kijkers die op de pc's zijn aangesloten, zijn ze echt klaar voor de markt.

Het vermogen van deze "mobiele" kijkers is zeker zeer beperkt in vergelijking met apparaten die werken met pc's en consoles. Verwacht wordt dat het kabelprobleem deze sector voor een vrij lange periode zal vergezellen, en dat VR al wijd verspreid zal zijn wanneer de eerste bedrijven het zullen kunnen oplossen.

Wat is de eerste fabrikant die een VR-apparaat op de markt brengt dat krachtig, kabelvrij en daarom comfortabel in gebruik is? De nummer één kandidaat is waarschijnlijk Oculus, maar andere grote namen in de sector zijn al aan het werk, en de Playstation VR van Sony is zeker niet te onderschatten.

bron