Apple start mogelijk een apparaat uit 4 in

Apple zou een nieuwe iPhone kunnen lanceren vanaf 4 inches

Apple kan een nieuwe lanceren iPhone da 4 inch, die volgens een rapport van KGI Securities analist, Ming-Chi Kuo, het zou een bijgewerkte versie van het 5S-model moeten zijn. Volgens Kuo zou het apparaat kunnen worden gelanceerd aan het begin van de 2016 en zal het worden uitgerust met de A9-chip die al aanwezig is in de 6S en 6S Plus iPhones. In tegenstelling tot deze grotere modellen zal het nieuwe apparaat echter niet worden uitgerust met de 3D-aanraakfunctie, waarschijnlijk voor garanderen een verschil tussen de verschillende modellen.

In een notitie gerapporteerd door Mac Rumours, Schrijft Ming-Chi Kuo: "Aangezien de vraag naar iPhone van 4 blijft bestaan, denk ik dat Apple het assortiment van deze modellen moet bijwerken. Omdat de iPhone 5S populairder is dan de 5C, zou Apple kunnen lanceren een bijgewerkt 5S-model. Apple kan beslissen om een A9-chip en om het nieuwe apparaat uit te rusten met een metalen schaal'.

Kuo's toespeling op de metalen behuizing zou erop wijzen dat het (ongrijpbare) nieuwe apparaat niet in plastic zal worden gebouwd zoals de iPhone 5C. Hoewel de geruchten over een mogelijk 4 inch-model elkaar al in de 2015 hebben achtervolgd, hebben Kuo's voorspellingen een hoge betrouwbaarheid; in de afgelopen jaren heeft de analist de lancering van de iPhone van 4.7 en 5.5 inches, de twee formaten van de Apple Watch, de lancering van een MacBook van 12 inches en bijna alle technische specificaties van de iPhone 6S correct voorspeld. Maar Kuo's voorspellingen zijn niet altijd onfeilbaar, de analist had bijvoorbeeld niet voorzien in de release van de iPhone van 5.5 inch voor het einde van de 2015.

Als Apple volgend jaar drie apparaten introduceert, zou de iPhone-reeks erg op die van de Sony Xperia lijken, hoewel zelfs Sony gelooft dat een 4-inch-apparaat te klein is voor de huidige markt.

Via