Mark Shuttleworth Ubuntu

Ubuntu Snappy Core 16.04 LTS ondersteunt de stuurprogramma's van Nvidia en AMD

Woord van Mark Shuttleworth, oprichter van Canonical en Ubuntu Linux (of GNU / Linux, als je dat liever hebt).

Het gebruik van eigen software op gratis besturingssystemen is een onderwerp dat sterk wordt besproken door gebruikers en liefhebbers van de industrie. Het is goed dat een gratis besturingssysteem wordt geïntegreerd in de eigen software?

Het antwoord is duidelijk subjectief. Onder de vele Linux-distributies vinden we voor- en tegenstanders van dit probleem. Als het echter Mark Shuttleworth zelf is die verklaart dat het besturingssysteem Ubuntu Snappy Core 16.04 LTS (Xenial Xerus) zal grafische stuurprogramma's ondersteunen, het discours verlaat de sfeer van ethiek en komt tot meer praktische en commerciële kwesties.

Krachtige grafische stuurprogramma's ontwikkeld door Nvidia, AMD en Intel zal daarom worden ondersteund door Snappy Ubuntu, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan ​​voor het gebruik van applicaties die grafische prestaties op hoog niveau vereisen.

Zolang de ondersteuning niet officieel in het systeem is geïntegreerd, vervolgt Shuttleworth, kunnen geïnteresseerde partijen nog steeds hun eigen systeemimages samenstellen door eigen stuurprogramma's toe te voegen. En jij, wat denk jij ervan? Is het pad met Ubuntu Snappy Core de juiste?

bron

Meer nieuws
Menselijke genetica op Microsoft Excel? Ja, maar let op de naam!