Mark Shuttleworth Ubuntu

Ubuntu Snappy Core 16.04 LTS ondersteunt de stuurprogramma's van Nvidia en AMD

Woord van Mark Shuttleworth, oprichter van Canonical en Ubuntu Linux (of GNU / Linux, als je dat liever hebt).

Het gebruik van propriëtaire software op gratis besturingssystemen is een onderwerp dat sterk wordt besproken door gebruikers en liefhebbers van de sector. Het is niet meer dan eerlijk dat een gratis besturingssysteem het eigen software?

Het antwoord is duidelijk subjectief. In feite vinden we onder de vele Linux-distributies voor- en tegenstanders van deze vraag. Als het echter Mark Shuttleworth zelf is die verklaart dat het besturingssysteem Ubuntu Snappy Core 16.04 LTS (Xenial Xerus) zal eigen grafische stuurprogramma's ondersteunen, het discours verlaat de sfeer van ethiek en belandt in meer praktische en commerciële kwesties.

Krachtige grafische stuurprogramma's ontwikkeld door Nvidia, AMD en Intel ze zullen daarom worden ondersteund door Snappy Ubuntu, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor het gebruik van applicaties die grafische prestaties van hoog niveau vereisen.

Totdat de ondersteuning officieel in het systeem is geïntegreerd, vervolgt Shuttleworth, kunnen geïnteresseerden nog steeds hun eigen systeemafbeeldingen samenstellen door eigen stuurprogramma's toe te voegen. En jij, wat denk je ervan? Is de ingeslagen weg met Ubuntu Snappy Core de juiste?

bron

Meer nieuws
Productiviteit gaat mobiel met ONLYOFFICE Projects op Android