Raspberry Pi 2 Ubuntu Mate 15.10

Ubuntu MATE 15.10 beschikbaar voor Raspberry Pi 2

Ubuntu MATE 15.10 voor Framboos Pi 2 is eindelijk beschikbaar om te downloaden en is officieel aangekondigd door Martin Wimpress en Rohith Madhavan.

Deze versie van het beroemde Ubuntu-systeem gewijd aan de beroemdste single-board computer (SBC) ter wereld, verwacht en breed geanticipeerd, is gebaseerd op de nieuwe versie Ubuntu MATE 15.10, codenaam "Wily Werewolf". De desktopomgeving wordt daarom de bekende MATE.

Het systeem is gebaseerd op de afbeelding Ubuntu standaard ARMhf, en niet op de nieuwere Snappy Ubuntu Core, dus het maakt gebruik van Debian-pakketten en de apt-get-manager. De installatieprocedure is hetzelfde als voor het klassieke Ubuntu Linux-systeem.

Martin Wimpress verklaarde dat de ontwikkelaars er alles aan hebben gedaan om de build voor de Raspberry Pi 2 te optimaliseren, zodat gebruikers naadloos gebruik kunnen maken van applicaties zoals LibreOffice.

"We hebben gedaan wat we kunnen om de Raspberry Pi 2 te bouwen en men kan comfortabel toepassingen zoals LibreOffice gebruiken, wat een genot is om te gebruiken,"

Om knelpunten te voorkomen, vervolgt Wimpress, is het beter om microSDHC-geheugenkaarten van de klasse 6 of 10 te gebruiken.

De eerste keer opstarten van het systeem op de Pi 2 kan behoorlijk traag zijn, maar de daaropvolgende starts moeten compleet verschillende tijden hebben. naar Scaricare deze versie van Ubuntu MATE 15.10 klik hier.

bron

Meer nieuws
Op zoek naar een gloednieuwe smart-tv? Koop het op Black Friday 2021!