Samsung plant personeelsbezuinigingen

Samsung plannen bezuinigingen op het personeel?

Al in september was het gerucht dat Samsung had enige intentie om te werken grote bezuinigingen op het personeel; Hoewel het Zuid-Koreaanse bedrijf dergelijke beschuldigingen prompt ontkende, beweerden andere geruchten dat ongeveer 1.000 banen in gevaar zouden komen.

Nu beweert een nieuw rapport uit het thuisland van de technologiegigant dat Samsung overweegt om te schieten manager e dirigenti, in een poging om de grootste kosten te besparen. Het rapport rapporteert de woorden van een Samsung-functionaris volgens wie Samsung prioriteit zou hebben om kosten te besparen. "De middelmatige werknemers, die bijgevolg middelmatige diensten aanbieden, worden uitgenodigd om het bedrijf te verlaten tegen betaling van een aanzienlijke vergoeding".

Er gaan ook geruchten dat de eerste ontslagen zullen plaatsvinden in de landen waar de productie-eenheden van het bedrijf zijn gevestigd, zelfs zo ver dat de HR-teams zijn gevraagd de betrokken werknemers te overtuigen zich te houden aan de "vrijwillig pensioensysteem'.

Het rapport concludeert dat het aantal personeelsbezuinigingen het aantal financiële luchtvaartmaatschappijen zou verminderen met 30%. Daarom moet Samsung kiezen tussen het behoud van menselijke hulpbronnen en het vergroten van marketing. Wat denk jij

Via