Samsung

Samsung's inkomsten stijgen weer na 2-jaren!

De Koreaanse gigant Samsung kondigde zijn inkomsten aan voor de Q3 2015, die groei vertoonde die al twee jaar ontbrak.

Met totale inkomsten van goed 45.6 miljard, aanzienlijk hoger dan de 41.7 miljard Q3 van vorig jaar, heeft Samsung de winst voor goed aangekondigd 6.4 miljard van dollars, een uitstekende stijging in vergelijking met de 3.6 miljard van de Q3 2014.

Als, aan de ene kant, de verkoop van smartphones van het bedrijf zijn gestegen, vooral dankzij Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge + en de Galaxy A- en J-serie, het lijkt er echter op dat de sterke groei-inkomsten voornamelijk voortkomen uit de componentensector.

samsung-sales

Halfgeleiders en displaypanelen zijn inderdaad de belangrijkste factoren voor de winst van het bedrijf. Zoals u weet, is Samsung in feite een van de belangrijkste leveranciers van 'processors' voor mobiele apparaten en panelen voor mobiele en niet-mobiele apparaten.

Een andere positieve factor van deze Q3 was ook de wisselkoers tussen de verschillende internationale valuta, gunstig resultaat voor Samsung. Vanuit dit oogpunt verwacht het bedrijf echter dat de Q4 van dit jaar niet zo gunstig zal zijn.

De Q4 organiseert echter de kerstvakantie, een periode waarin de verkoop van meestal een aanzienlijke stijging te zien geeft smartphone en tablet​ We zullen zien wat het bedrijf de komende maanden kan doen, ook gezien de moment van groei van zijn belangrijkste rivaal.

Via